Türkmenler kan ağlıyor!

Türkmenler kan ağlıyor!

Türkmeneli bölgesinde son aylarda Türkmenlere yönelik suikastlerin ardı arkası kesilmiyor. En son Irak'ın Kerkük şehrinde Türkmen akademisyen Ali Elmas aracında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti

Irak'ta Türkmenlere yönelik baskılar ve suikastlere her geçen bir yenisi ekleniyor. Son aylarda çok sayıda Türkmen siyasetçi, fikir adamı ve akademisyen uğradıkları suikast sonucu hayatını kaybetti. Geçtiğimiz ay Irak Türkmen Cephesi askeri bölge sorumlusu Alaattin Abdulmaksut Salihi'nin silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin  ardından önceki gün de  Kerkük Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Elmas aracında şehit edildi. Irak Türkmen Cephesi güvenlik önlemlerini artırdı. Dışişleri Bakanlığı, Kerkük Üniversitesi’nde görevli Türkmen Ali Elmas’ın hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıyı kınadı.

25-haziran-2013-irak-ta-turkmenlere-saldiri_466252.jpg

YİNE BİR TÜRKMEN YİNE BİR SUİKAST

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, yaptığı açıklamada dünyaya Türkmenleri görmezden gelmeyin çağrısında bulundu. Salihi, "Malesef yine bir Türkmen ve yeni bir suikast. Kerkük Üniversitesinde öğretim üyesi Ali Elmas şehit edildi. Ailesi ile yakınlarına başsağlığı diliyorum.Irak’ta Türkmenlere yönelik öldürülme ve tehditlere son vermek üzere bütün dünyaya sesleniyoruz artık Türkmeni görmezden gelmeyin" dedi. Kerküklü bazı Türkmen akademisyenler ve Türkmen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Elmas'ın saldırı sonrası çekilen fotoğrafını sosyal medya aracılığıyla paylaşarak, Türkmenlere yönelik saldırı eylemlerinin son bulmasını istedi.

2-062.jpg

TÜRKMENLER KENDİLERİNİ KORUMALI

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı ise ''Son aylarda çok sayıda önemli ismi suikast sonucu kaybettik. Geçtiğimiz ay askeri bölge sorumlumuz Abdulmaksut Salihi şehit edildi. Dün de Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Elmas aracında suikaste uğradı. Bu Türkmenlere yönelik gerçekleştirilen ne ilk ne de son suikast girişimi. Bu tür saldırılara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Türkmenleri susturmak istiyorlar. Biz Türkmenler olarak polis teşkilatında yeteri kadar yer alamadığımız sürece kendimizi koruyamacağız. Türkmenler, güvenlik güçleri içerisinde daha aktif bir şekilde yer almalıdır" dedi.

TÜRKMENLERİN BİRLİĞİ RAHATSIZ ETTİ

Irak'ta 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan seçimlerin tarihinin yaklaştığını ve bu yüzden Türkmenlere yönelik baskıların da arttığına dikkat çeken Dr. Beyatlı, şunları söyledi: "Ali Elmas, çok sevdiğimiz bir öğretim üyesiydi. Milletvekilliği için adaylığını koyacaktı. Dün bir suikast yapıldı ve hayatını kaybetti. Kerkük'ün içinde hala bir huzursuzluk var. Güvenlik tam yerinde değil. Oradaki Türkmenlerin haklarını vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Seçimler yaklaştı. Türkmenler birliktelik içerisinde hareket ediyorlar. Türkmenler, Kerkük Türkmen Cephesi altında Türkmenler birleşti. Bu birleşme birilerini rahatsız etti. Bu birlik ve beraberlik birilerini rahatsız etti. Kerkük'te çok sayıda uyuyan hücre var. Seçim dönemine inşallah bu son olur. 12-13 Mayıs'ta seçimler gerçekleşecek. Fakat şehirde hiçbir güvenlik yok. Bu yüzden sıkıntılarımız zirvede. Dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Bu bölgede uyuyan hücreler var. Irak'ın toprak bütünülğünü savunan tek topluluk Türkmenlerdir. Bu yüzden Türkmenler hedefte."  Son aylarda çok sayıda Türkmen'in  suikastler sonucu hayatını kaybettiğini kaydeden Dr. Beyatlı, "Türkmenlere yönelik suikasetlerde ciddi bir artış yaşanıyor. Türkmenler için artık bıçak kemiğe dayandı. Türkmenler de önlem almak için harekete geçmek zorunda" diye konuştu.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.