Türkmenistan, Hazar Denizi'nde Feribot Seferlerini Başlayacak

Türkmenistan, Hazar Denizi'nde Feribot Seferlerini Başlayacak

Türkmenistan, yakın bir zamanda Hazar Deniz'nde feribot seferlerini başlatıyor. Türkmenistan, ilk feribot seferini Rusya'nın Astrahan bölgesine yapmayı hedefliyor. Türkmenistan'ın bağımsızlık bayramı kutlamalarına katılan Astrahan Valisi...

Türkmenistan, yakın bir zamanda Hazar Deniz'nde feribot seferlerini başlatıyor. Türkmenistan, ilk feribot seferini Rusya'nın Astrahan bölgesine yapmayı hedefliyor.

Türkmenistan'ın bağımsızlık bayramı kutlamalarına katılan Astrahan Valisi Aleksandr Jilkin, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Berdimuhamedov, görüşmede feribot seferlerine başlayacaklarını kaydetti. Türkmen lider, yakın zamanda denize yeni ve modern Türkmen feribotunun ineceğini belirtti. " Hazar'da ilk feribot seferini Astrahan'a yapacağız. Türkmenbaşı limanı ile Astrahan'ın Olya limanı arasında yapılacak sefer ile bu bölgeye inşaat malzemeleri taşınacak. Astrahan'da Türkmen okulu inşa edeceğiz" dedi.

Jilkin de konuşmasında, Türkmenistan ile sıkı işbirliği içerisinde olduklarını ve özellikle enerji sektöründe de münasebetlerin geliştiğini kaydetti Astrahan tersanelerinde Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısında çalışan şirketler için siparişlerin alındığını belirten Jilkin, ikili münasebetlerde gelinen seviyeden memnun olduğunu kaydetti.

Vali Jilkin, görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamasında Türkmenbaşı limanı ile Olya limanı arasındaki feribot seferlerinin başlatılmasının önemli olduğunu vurguladı. Bunun Kuzey-Güney ulaştırma koridorunun gelişmesine imkan sağlayacağını belirten Jilkin, sözkonusu koridor ile Astrahan ve Türkmenistan üzerinden Çin ve Hindistan'a açılabileceklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.