‘türkler Ve Berlin Duvarı’ Paneli 25 Kasım’da Yapılacak

‘türkler Ve Berlin Duvarı’ Paneli 25 Kasım’da Yapılacak

Almanya Sosyalist Birlik Partisi (SED) Diktatörlüğünü İnceleme ve Değerlendirme Vakfı, Zaman Gazetesi ve Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV) ile ortaklaşa “Türkler ve Berlin Duvarı“ konulu bir panel düzenliyor. Duvarın yıkılışının...

Almanya Sosyalist Birlik Partisi (SED) Diktatörlüğünü İnceleme ve Değerlendirme Vakfı, Zaman Gazetesi ve Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV) ile ortaklaşa “Türkler ve Berlin Duvarı“ konulu bir panel düzenliyor.

Duvarın yıkılışının 25’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak siyasetçi ve işadamı Vural Öger, Berlin Türk Cemaati Başkanı Bekir Yılmaz, işveren Ümit Çoban ile gazeteci Ebru Taşdemir katılacaklar. Panelde Berlin Duvarı’nın yıkılmasının Türkleri nasıl etkilediği konuşulacak ve Türklerin gözüyle Almanya’daki hayatın nasıl etkilendiği değerlendirilecek.

Almanya Sosyalist Birlik Partisi (SED) Diktatörlüğünü İnceleme ve Değerlendirme Vakfı Bilim ve Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Ullrich Mählert, “Türkler ve Berlin Duvarı“ konulu bir panel düzenlenmesinin sebebini şu sözlere ifade etti: “1989 yılında, 9 Kasım’da yaşananlar ve iki Almanya’nın birleşmesi okullarda ve okul dışında eğitim çalışmalarının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Konuya ilişkin olarak şimdiye dek binlerce etkinlik düzenlendi.

Son yıllarda göçmen kökenli vatandaşları eğitim çalışmalarına nasıl çekebiliriz yönünde yoğun tartışmalar yapılıyor ancak duvarın yıkılışının 25’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında göçmenlere ‘Siz duvarın yıkılışını ve ondan sonraki süreci nasıl yaşadınız?‘ diye soran pek olmadı. Kutlamalar çerçevesinde onlarca etkinlik düzenlenirken göçmenlerin de içinde olduğu bir etkinlik gerçekleştirilmedi. Biz bunu büyük bir eksiklik olarak hatta bir utanç vesilesi olarak görüyoruz. Esasen biz de yaptığımız çalışmalar kapsamında şimdiye dek göçmenleri pek dikkate almadık ama bu eksikliğimizi far kettik ve 25 Kasım'daki panel ile bir başlangıç yapmak istiyoruz.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.