Türkiye’ye Örnek Yaz Okulu

Türkiye’ye Örnek Yaz Okulu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya merkez ve ilçelerde 98 farklı noktada gerçekleştirdiği Genç KOMEK Yaz Okulu, 25 bine yakın öğrenciye farklı bir yaz tatili yaşatıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya merkez ve ilçelerde 25 bine yakın öğrencinin katılımı ile başladı. Konya’daki 8-16 yaş arası öğrencilerin tatillerini hem öğrenerek hem de eğlenerek en verimli şekilde değerlendirmelerine imkan veren Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya merkez ve ilçelerdeki 98 farklı noktada yapılıyor. Çok sayıda kurum ve kuruluşun katkısı ile şehrin tamamında geniş kapsamlı olarak başlayan Genç KOMEK Yaz Okulu, öğrencilerin manevi olarak eğitilmesinin yanında eğitim hayatlarına da katkı sağlıyor. Her yıl belli bir müfredata tâbi olarak çocukların her anına yönelik eğitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaş gruplarına özel olarak veren Genç KOMEK Yaz Okulu’nda bu yılki eğitimlerin yarısını Kur’an-ı Kerim ve değerler eğitimi alıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YAZ OKULU

Türkiye’de bu kapsamdaki en büyük ve en önemli yaz okulu olan Genç KOMEK Yaz Okulu öğrencilere eğitimlerin yanında; doğa kampları, kariyer buluşmaları, Şehrimi Tanıyorum turları düzenleniyor. Yaş gruplarına göre sınıfların oluşturulduğu, buna göre ayrı eğitim seti, kaynak, malzeme ve anı defterinin verildiği Genç KOMEK Yaz Okulu’nda kız öğrenciler ile erkek öğrenciler ayrı gruplar halinde, sabah veya öğleden sonra eğitim alıyor. Aynı müfredatla eğitimleri sürdüren yaz okulunda her branş için ayrı branş öğretmenleri derse giriyor. Kayıt süresi bitmesine rağmen okulların kapanmasıyla birlikte velilerin yoğun ilgi gösterdiği Genç KOMEK Yaz Okulu’nda bazı merkezlere kayıt alınmaya devam ediyor.

GENÇ KOMEK ÇOCUKLARIN DİLİNDEN ANLIYOR

Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan ve derslerin yanında diğer etkinliklerle yaz tatillerini en verimli şekilde geçiren öğrenciler, Yaz Okulu’nda yeni arkadaşlar tanımaktan ve yeni bilgiler öğrenmekten mutlu olduklarını dile getirdiler. Genç KOMEK Yaz Okulu’nun çocukların dilinden anladığını belirten bir öğrenci, “Okullar kapandıktan sonra böyle bir eğitime ihtiyacımız vardı. Hem eğleniyoruz, hem öğreniyoruz. Çok güzel bir ortamda tatilimizi geçiriyoruz. Yaz Okulu’na kayıt yaptırabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum” dedi. Öğrenciler, kendilerine verilen çantalar ve eğitim seti için de Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

GENÇ KOMEK YAZ OKULU’NDA HANGİ DERS VE FAALİYETLER VAR?

Üç yıldır başarıyla sürdürülen ve uzman eğitimcileri ile alanındaki en önemli faaliyet olan Genç KOMEK Yaz Okulu’nda verilen eğitimin detayı şöyle:

“Dinimiz ve Değerlerimiz: Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber’in hayatından kesitler, temel dini bilgiler ve değerler eğitimi. Sanat: Resim, ebru, seramik uygulama, takı tasarım, kağıt telkâri, İngilizce, Arapça, bilgisayar, ahşap boyama, dekoratif sabun yapımı, pratik mutfak bilgileri, kaligrafi, origami, pratik dikiş bilgileri. Spor: Yüzme, masa tenisi, futbol, basketbol, voleybol, atletizm, zeka oyunları, geleneksel çocuk oyunları, satranç, okçuluk.”

Genç KOMEK Yaz Okulu 19 Ağustos’a kadar eğitim ve faaliyetlerini sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.