'Türkiye'nin Sismik Araştırmaları Rumlar İçin Sinir Harbi'

'Türkiye'nin Sismik Araştırmaları Rumlar İçin Sinir Harbi'

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de bazı bölgelerde yapacağı sismik araştırmanın, Rum Yönetimi ve üçüncü ülkeler tarafından yakından izlendiği belirtildi.Rum basınına göre Rusya ve İsrail'in Kıbrıs açıklarında yapacaklarını duyurdukları...

Türkiye’nin, Doğu Akdeniz’de bazı bölgelerde yapacağı sismik araştırmanın, Rum Yönetimi ve üçüncü ülkeler tarafından yakından izlendiği belirtildi.

Rum basınına göre Rusya ve İsrail'in Kıbrıs açıklarında yapacaklarını duyurdukları tatbikatlar bugün başlayacak. Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin bölgedeki faaliyetlerden rahatsız görünen İsrail ve Mısır ile sürekli irtibat halinde olduğuna işaret eden Fileleftheros gazetesi, Rum Ulusal Konseyi’nin de konuyu ele alacağını yazdı.

Bir başka Rum gazetesi olan Politis de Ankara’nın Doğu Akdeniz’de yapacağını ilan ettiği sismik araştırmalara başlamak için seçeceği anın Rum Yönetimi için sinir harbine dönüştüğünü yazdı.

Gazete diplomatik kaynaklara dayanarak sismik araştırmaların toplamda 20 gün sürdüğünü ancak ilan ettiği Navtex'in 20 Ekim’de başlayıp 30 Aralık’a kadar devam edeceğinden, Türkiye’nin araştırmalarına başlamak için bu tarih aralığının hangi noktasını seçeceğinin bilinemediğine işaret etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.