Türkiye’nin ilk veledromu Konya’ya yapılacak

Türkiye’nin ilk veledromu Konya’ya yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Türkiye’nin ilk veledromunun Konya’da yapılacağını belirterek sosyal medya hesabından veledromun 3 boyutlu görselini paylaştı.

Türkiye'nin ilk kapalı bisiklet veledromu Konya'ya yapılıyor.  Meram ilçesi Dutlukır mevkine yapılacak olan veledromun  ve diğer tesislerin inşaatına 2018 yılında başlanacağı öğrenildi. Edindimiz bilgilere göre, Meram'a yapılacak olan spor vadisinde kapalı bisiklet veledromunun yanısıra çok amaçlı spor salonu da yapılacak. Çok amaçlı spor salonun içerisinde ayrı ayrı 10 salon bulunacak. Boks, güreş, tekvando, halter ve değişik branşlarda  ülkemizi temsil eden sporcular yararlanacak. Meram'a yapılacak olan tesislerin yanında 200 yatak kapasiteli kamp eğitim merkezi de yapılacak. Yüzme havuzlarının yanında olimpiyatlara hazırlık merkezinin de içinde bulunacağı spor vadisi inşaatına 2018 yılında başlanacağı belirtilirken, Meram Belediyesi'nin da bu alanlara yürüyüş parkuru ve insanların değişik aktiviteler yapacakları tesisler inşa edeceği öğrenildi.

merhabahaber.com

drg5w96x0aavlri.jpg

VELEDROM NEDİR?

Veledrom, pist bisikleti yarışlarının yapıldığı spor tesisidir. Olimpik bisiklet branşlarından biri olan pist bisikletinde değişik mesafe ve tarzlarda yarışlar gerçekleştirilebilmektedir. Bunlardan en önemlileri bireysel sprint, takım takip, omnium, keiring, puanlı 20 km ve 1 saat yarışı sayılabilir. Dünyada ahşap ve beton olmak üzere iki çeşit veledrom türü bulunmaktadır. Olimpiyat standardında pistin iç çapı 250 metredir.

drg5w9-wsai_xfr.jpg

drg5w95wkaaqude.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum