Türkiye’nin İlk Sokak Hayvanları Ve Yaşam Festivali Pazar Günü Başlıyor

Türkiye’nin İlk Sokak Hayvanları Ve Yaşam Festivali Pazar Günü Başlıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca organize edilen ve Akçatekir Yaylası’nda 24 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali için tanıtım filmi çekildi. Adana Büyükşehir...

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nca organize edilen ve Akçatekir Yaylası’nda 24 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali için tanıtım filmi çekildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın kurguladığı, Adanalı oyuncu Yunus Yuva’nın oynadığı tanıtım filmi seyredenlerin büyük beğenisini topladı. Yaralı bir yavru köpek için Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait havyan ambulansını, 153’ü arayarak çağıran ve tanıtım filminde ünlü bir sinema karakterini canlandıran oyuncu Yunus Yuva, festivalin tanıtımına katkı koydu.

Pazar günü saat 15.30’da Akçatekir’de Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı organizasyonunda, Pozantı Belediyesi'nin ev sahipliğinde DOHAYKO ve HAYTAP’ın katılımıyla, sahiplenmeyi bekleyen kedi ve köpekler adına Sokak Hayvanları ve Doğal Yaşam Festivali gerçekleştirilecek. Çeşitli aktivitelerin, yarışmaların yapılacağı festivalde doğal yaşama ve sokak hayvanlarına dikkat çekilmeye çalışılacak. Festivalin diğer amacı sokak hayvanlarına karşı insanların duyarlılığını artırmak ve yeryüzünde insanlardan başka canlılarının da bulunduğuna dair farkındalık oluşturmak. Festivalle ayrıca her kedi-köpeğin güzel ve özel olduğuna dikkat çekilip, hayvan satın almak yerine, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesinin çok daha uygun olduğu mesajı verilmesi hedefleniyor. Hayvanların, doğanın vazgeçilmez bir parçası olduğunu anlatmaya çalışmak da festivalin önemli mesajları arasında yer alacak. Festivale katılmak isteyen Adanalılar, Adana Büyükşehir Belediyesi’ tahsis ettiği ücretsiz otobüslerden yararlanabilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.