Türkiye’nin Gururu Gençlere Amerika’dan Ödül

Türkiye’nin Gururu Gençlere Amerika’dan Ödül

Şirketlere kazandıran teknik çözüm hizmetleri üreten PROASİST’in eğitimlerine destek verdiği Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kendi icatları olan robotla yurt dışında büyük başarı el...

Şirketlere kazandıran teknik çözüm hizmetleri üreten PROASİST’in eğitimlerine destek verdiği Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kendi icatları olan robotla yurt dışında büyük başarı elde etti. ABD’de düzenlenen FIRST® 2016 Stronghold yarışmasında Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi kendi tasarımları "RoboToy" ile Rookie Inspiration ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’nin her köşesinde; mağaza, restoran, endüstriyel tesis, alışveriş merkezi, hastane gibi farklı sektörlerden işletmelere periyodik koruyucu bakım ve servis hizmetleri gibi ihtiyaç duyulan teknik hizmetlerin tamamını veren PROASİST; Türkiye’de yeni bir pazar oluştururken, donanımlı işgücü yaratmak üzere eğitimi destekten vazgeçmiyor.

Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektrik tesisat ve pano monitörlüğü bölümünde öğrencilerine destek olan PROASİST, aynı zamanda gençlerin araştırma yapmaları içinde bir laboratuvar kurdu. PROASİST mühendislerinin eğitim verdiği bölümde okuyan gençler, birçok yarışmada derece sahibi oldu.

Son olarak ABD merkezli Fikret Yüksel Vakfının desteğiyle 3-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenen FIRST® Robotics Competition Off season Turkey yarışında Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi "İstanbulBulls" adıyla yarıştı. 28 okulun ekiplerinin katıldığı yarışmada, İstanbulBulls, altı haftalık hazırlık döneminde yaptıkları çalışmalarla "En İyi Girişimcilik" ödülüne layık görüldü. En çok sayı yapan rookie takımı olan İstanbulBulls, "En İyi Finalist" ünvanının da sahibi olarak Amerika’da düzenlenen FIRST® 2016 Stronghold’a katılma hakkı kazandı. Geçen ay Wisconsin’de düzenlenen yarışmaya kendi tasarımları olan "RoboToy" ile katılan İstanbulBulls, Türkiye’ye ödül ile döndü. 10 öğrenci ve 4 mentordan oluşan IstanBulls ilk defa katıldığı etkinlikte, 53 takım arasında “Rookie Inspiration” ödülünü almaya layık görüldü.

PROASİST Genel Müdürü Öner Çelebi, İstanbulBulls ekibini tebrik ederek, "Gençlerin başarısını hepimizin göğsünü kabarttı. PROASİST olarak bu pırıl pırıl gençlerin eğitimlerinde ve vizyonlarında katkımızın olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Bundan sonra eğitime katkımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.