Türkiye'nin en modern tesisi açıldı

Türkiye'nin en modern tesisi açıldı

Konya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi düzenlenen tören ile Selçuklu'nun Yazır Mahallesi'ndeki Beyhekim Caddesi üzerine açıldı.

Hastanenin açılış konuşmasını yapan Başhekim Mehmet Teker, uzun bir emek sürecinden sonra hastanenin 20 Mayıs'ta hizmet vermeye başladığını söyledi. Sağlık alanında hizmet etmenin bir üst sınırının olmadığını ifade eden Teker, “Hastanemiz tam standartlara uygun cihazlar ile hizmete başlamıştır. Çocuk ve cerrahi bölümleri gibi sayamadığımız birçok özellikler içerisinde mevcuttur. Hastanemizin arsa temini ve binanın tamamlanması sürecinde yardımını esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz ise, “Bu güzel tesisin Konya'ya hayırlar getirmesini diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hastanelerimizde Selçuklu motifleri var. Bu fikri Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu verdi. Bu motiflerin bütün hastanelerde olması gerektiğini düşündük. Bunlar sadece motif değil” diye konuştu.

Geçen yıl fırtınalı bir günde temel attıklarını bugün ise güneşli bir havada hastanenin açılışı gerçekleştirdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, “Allah'a şükürler olsun 1 yıl içerisinde temeli atarak, binanın iç ve dışını tamamladık. Türkiye'de 6 tane olan hastanenin 6.sını Konya'ya kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Konya'da 3 tane ağız ve diş sağlığı merkezi vardı. Birini merkezden hastaneye çevirerek 60 üniteli 5 yatağı ile çok ciddi bir hizmet verilecektir. İmplanttan, çene kemiği ameliyatına kadar birçok hizmet burada verilecek” şeklinde konuştu.

Hastanenin Konya'nın çok önemli bir yerinde olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belediyemiz sağlık alanında önemli çalışmalar yapmaktadır. Nerede bir eksik varsa oraya çalışma götürüyoruz. Bir aile sağlığı merkezini de Selçuklu'ya kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en modern ağız ve diş sağlığı hastanesinin Konya'ya kazandırıldığını vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yapılan yenilikler ile şimdi ilaç kuyrukları kalktı. İlaç sıkıntısı yok ve yatırımlar büyük bir hazlı devam etti. Hizmette sınır tanımayan herkese teşekkür ediyorum. Merkezin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, Konya'nın sağlık alanındaki yatırımlarına katkı sağlayacak çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek hastanenin açılışı gerçekleşti.

20 Mayıs'ta vatandaşa hizmet vermeye başlayan hastanenin açılış törenine, Vali Muammer Erol'un yahı sıra , AK Parti İl Başkanı Musa Arat,  AK Parti Konya Milletvekili adayları, hastane personeli ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.