Türkiye’den Rusya’ya Süt İhracatı

Türkiye’den Rusya’ya Süt İhracatı

Rusya’ya ihracat izni alan Aynes Gıda, ülkenin önde gelen market zincirinden biriyle yaptığı anlaşma sonucu 25 Kasım 2014 itibariyle ilk ihracatını gerçekleştirdi. Firma, aynı zamanda Avrupa Birliği'ne ihracat izni alan şirketler arasında.Konuyla...

Rusya’ya ihracat izni alan Aynes Gıda, ülkenin önde gelen market zincirinden biriyle yaptığı anlaşma sonucu 25 Kasım 2014 itibariyle ilk ihracatını gerçekleştirdi. Firma, aynı zamanda Avrupa Birliği'ne ihracat izni alan şirketler arasında.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aynes Gıda Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürk, 2013 yılında Yunanistan’a yapılan ihracatla, uzun bir aradan sonra Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yaptıklarını söyledi. Aynes Gıda olarak İstanbul Sanayi Odası'nın yaptığı en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında yükselen bir trend izlediklerini kaydeden Öztürk, ihracatı düşünerek gelişimlerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Rusya'ya ihracaat izni için 2 yıl önce Türkiye'den firmaların başvurduğunu dile getiren Öztürk, geçen yıl Aynes ile beraber bir süt firmasına izin verildiğini, lisansın alınmasıyla birlikte ihracat çalışmaları başladıklarını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.