Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Türkiyede Petrol Yok Kandırmacası ve Kapatılan Petrol Kuyuları

Türkiyede Petrol Yok Kandırmacası ve Kapatılan Petrol Kuyuları

Türkiye’de petrol araması yapan yabancı şirketler “petrol yok” diyerek petrol olan kuyuları kapatmışlardır. Daha doğrusu petrol olan yerleri işaretleyerek petrol çıkarmamışlardır.

1960 yılında Çukurova bölgesinde petrol arayan bir Amerikan Şirketi’nin Adana’nın Çınar (Dedefıkılı) köyünde petrol bulmasına rağmen “burada petrol yok” diyerek kuyuyu kapatmıştır. Amerikalıların “yok” diyerek kapattığı kuyudan kaliteli petrol çıkmıştır.
Siirt’in Kozluk ilçesine 3 kilometre uzaklıkta açılan “Papur 2” kuyusundan, yüksek gravitede petrol fışkırmıştır. TPAO’nun arama çalışmalarını yaptığı bölgede, ABD’nin ESSO Şirketi yıllar önce açtığı kuyuyu “petrol bulunmadı” diyerek kapatmıştır.
İngilizlerin 1967’de “işe yaramaz” deyip kapattıkları Siverek’teki kör kuyudan petrol çıkmıştır.
Nusaybin İkiztepe yakınlarında arka arkaya 7 kuyu açan Japon uzmanlar hiçbir kuyunun boş çıkmadığını açıklamışlardır.
Adıyaman ilinin Gerger-Siverek arasındaki Hazro bölgesinde 1963’te ABD’li bir petrol şirketinin yaptığı sondajda zengin petrol bulunmuştur. Kuyudan petrol fışkırmıştır. Ancak petrol kuyusu kendini kurtarmaz bahanesiyle kapatılmıştır.
Hakkâri Berçalan Yaylası’nda 1988’de petrol bulunmuş, ancak sonradan kapatılmıştır.
Batman’ın Karakuş ve Kuzey Karakuş bölgelerinde zengin petrol yatakları vardır. Yabancı şirketler bu bölgede de birçok petrol kuyusunu kapatmışlardır.
ABD’nin Mobil-Eploratron Medi Terranean Inc, Arca ve Albadin Milde ile İngiliz Shell Petrol Şirketleri, Batman’ın Karakuş ve Kuzey Karakuş bölgelerinde 40 sahada petrol arama ve çalışma ruhsatı almışlardır.
Türkiye'de, 1954 yılında çıkarılan “Petrol Kanunu” ile yabancılara petrol arama izni verilmiştir. ABD'liler 53 yıl önce Türkiye'ye gelerek petrol araması yapmışlardır. Açılan petrol kuyularını tıpalayıp, “petrol yoktur” diyerek gitmişlerdir.
Tam 53 yıl sonra, 2007 yılında itibaren Türkiye'de “çıkarılabilir yeni petrol ve doğal gaz sahaları” bulunabileceği haberleri yayılarak yabancılara sınırsız imtiyazlar getiren yeni bir “Türk Petrol Kanunu” çıkarılmaya çalışılmaktadır. İşte Türkiye'de “petrol yoktur” yalanı ile tam 53 yıl oyalandığımız ortaya çıkmıştır.
ABD ve İngiltere “kara altın” petrol ile servetlerine servet kattılar. Nice ülkeleri sömürdüler. Önceleri ayaklanmalar, ihtilaller, ambargolar ve savaşlar hep “sarı altın” için yapılırdı. Bugün ayaklanmalar, ambargolar ve savaşlar “kara altın” petrol için yapılıyor.
Batılı Yahudi petrol şirketleri, Türkiye’nin zengin petrol sahalarında “petrol bulamadık” diyerek kuyuları betonla kapatmışlardır. Daha sonra yapılan sondaj ve sismik araştırmalarda ülkemizin çok zengin petrol yataklarına sahip olduğu ve olayın perde arkasında İsrail’in menfaatlerini koruyan Siyonist bir entrika olduğu ortaya çıkmıştır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR