"Türkiye’de meydan boş değil”

"Türkiye’de meydan boş değil”

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi...

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında bir yıl önce demokrasi açısından bir eşiğin atlandığını, demokrasi tarihimizde ilk kez elinde silah olanların kazanamadığını belirten Başkan Recep Konuk, "Milletimiz canı pahasına darbecilere darbe vurdu. 249'u şehitlik mertebesine, 2 bin 193'ü gazilik mertebesine yükselen kardeşlerimiz demokrasimize duvar oldu, sokaklara meydanlara dökülen, tankın, tüfeğin karşısına dikilip meydanı boş bırakmayan demokrasi aşığı milyonlar ile birlikte millet iradesine kast eden zorbaları alt etti. Darbeciler bu teşebbüslerinde iki şeyi hesaba katmadı; bir milleti ve iki milletin liderini. Onlar içtima düdüğünü çalınca hizaya giren bir millete ve şapkasını alıp giden siyasetçilere alışmışlardı. 15 Temmuz'da da beklentileri oydu. Tanklar kışladan burnunu gösterince evine kapanan bir millet ve milletin iradesini kendilerine teslim eden bir siyasetçi beklediler. Ancak bu kez sesi F16'ların sesini bastıran bir lider, tanklardan daha güçlü bir millet ve liderine duyduğu sevgisi can kaygısından daha baskın olan bir millet buldular" dedi.

"Demokrasimiz için uyanık olmalıyız"

Milletin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu tavırla, sergilediği irade ve cesaretle sadece demokrasisine değil, geleceğine de sahip çıktığını belirten Başkan Konuk, "Milletimiz, bundan bir yıl önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle, onun dik ve sağlam duruşuyla, bu ülkenin ve bu milletin istikbaline kast edenlerin, demokrasisine kast edenlerin hesaplarını yerle yeksan etmiştir. 15 Temmuz'da milletimiz, 27 Mayıs'ta, 12 Mart'ta ve 12 Eylül'deki gibi teslimiyetçi bir tutum takınmamış, elinde silah olanın değil arkasında millet olanın haklı olduğunu dosta düşmana ispatlamış, milletimiz geleceğine el koymak isteyenlerin hamlesini boşa çıkarmış, demokrasimize darbe yapmak isteyenlere darbe yapmıştır. Hepimizin görevi ve mesuliyeti bu ülkede 15 Temmuz'da sergilenen iradeyi diri tutmaktır. 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu ve demokrasi cephesinde tesis edilen birliği ve beraberliği muhafaza etmektir. Hepimizin sorumluluğu 15 Temmuz ihanetini unutmamak ve unutturmamaktır. Hepimizin vazifesi demokrasimiz için uyanık olmak ve uyanık kalmaktır" diye konuştu.

"Hedefleri, güçlü Türkiye yürüyüşünü engellemekti"

Başkan Recep Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü; "Hedefleri meclisle birlikte güçlü Türkiye yürüyüşünü engellemekti. Türkiye, AK Parti iktidarı ile birlikte başlayan devlet millet bütünleşmesiyle hızına hız, gücüne güç katmış, az zamanda yaptıklarıyla dünyada mazlum milletlerin umudu olmuş, dostlarımızın takdirle, gizli ya da açık düşmanlarımızın hasetle takip ettiği büyük işler yapmış, hayatın her sahasında destanlar yazmıştı. Eğer bu hain girişim başarılı olsaydı dış destek karşılığında Türkiye'yi hasetle izleyen merkezlerin talepleri birer birer karşılanacaktı. 15 Temmuz kudretli ve müreffeh Türkiye yürüyüşüne vurulmak istenen çelmeydi. 15 Temmuz Türkiye'yi yolundan çevirme, Türkiye'nin dikkatini dağıtma, Türkiye'yi yeniden milletiyle kavgalı bir devlet cenderesine hapsetme girişimiydi. 15 Temmuz'da milletimiz buna izin vermemiştir. O badireyi atlatan Türkiye geleceğe daha bilenmiş ve daha kararlı adımlarla yürümeye devam ediyor, devam edecek. 15 Temmuz'un üstünden 1 yıl geçti. Biz vatan ve millet düşmanlarının sergilediği vahşeti de cüreti de unutmadık, unutmayacağız. FETÖ ihanet çetesinin milletimize yaşattığı acılar, ülkemiz demokrasisinde açtığı yara ve güçlü Türkiye yürüyüşümüze vurduğu darbeyi unutmamak ve unutturmamak partili partisiz, şu görüşten bu görüşten hepimizin sorumluluğundadır."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.