Türkiye Ve Letonya Arasında Ticaret Köprüsü Kuruluyor

Türkiye Ve Letonya Arasında Ticaret Köprüsü Kuruluyor

Letonya Rezekne Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic, beraberindeki heyetle Kırklareli'nin Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) üyeleri ile dernek binasında bir araya geldi. İki heyet arasında gerçekleşen toplantıda önemli iş birliği...

Letonya Rezekne Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic, beraberindeki heyetle Kırklareli'nin Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD) üyeleri ile dernek binasında bir araya geldi. İki heyet arasında gerçekleşen toplantıda önemli iş birliği kararları çıktı.

Konuk Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic, Başkan yardımcıları Igor Sergejevs ile Aleksandrs Irisins, Dış İlişkiler Departmanı Müdürü Natalja Jupatova ve Kültür ve Turizm Departmanı Müdürü Maija Breke'i LİAD adına Başkan Talat Yılmaz, Başkanvekili Ali Çukur, Genel Sekreter Şadan Canaz ve üye iş adamları karşıladı. Rezekne Belediye Başkanı Bartasevic, Lüleburgaz Belediyesi'nin davetiyle geldikleri ilçeyi çok beğendiklerini belirterek, kendilerine yapılan bu candan ve sıcak karşılama için teşekkür etti.

Türkiye’de ilk defa bu kadar iş adamıyla bir araya geldiğini ifade eden Bartasevic, ülke ekonomisi konusunda LİAD üyelerine sunum yaptı. Yatırım fırsatlarından bahseden Bartasevic, "Bu ziyaret neticesinde Lüleburgazlı iş adamları ile ticaret alanında köprü kurmuş olduk." dedi. Ülkesinin özellikle turizm ve tekstil konularında ticaret yapılabilecek öneme sahip olduğunu ifade eden Bartasevic, Türk iş adamlarını ülkesine davet etti. Belediye başkanı, "Bir yönetici olarak her türlü yardıma hazırım, özellikle termal turizm konusunda çok cazip bir ülkeyiz bu konuda ciddi fırsatlar var şu anda, bu fırsatı değerlendirmenize yardımcı olacağım." dedi.

LİAD faaliyetlerinin de tanıtıldığı toplantıda konuşan LİAD Başkanı Talat Yılmaz, "Misafir heyeti ağırlamaktan dolayı çok memnunuz, kendileri sayesinde Letonya hakkında dahada önemli bilgiler edindik. En yakın zamanda kendileri ile tekrar irtibata geçerek iki ülke arasında ticari alanda köprü kurmak arzusundayız." şeklinde konuştu.

Programda LİAD üyesi iş adamları kendilerini tanıtarak sektörleri ile alakalı yatırım ve ticaret fırsatları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Heyetler arasında kartvizit alışverişi ile sona eren programda LİAD Başkanı Talat Yılmaz, Letonya Rezekne Belediye Başkanı Aleksandrs Bartasevic’e günün anısına hediye takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.