Türkiye ve Kuveyt arasında iş birliği

Türkiye ve Kuveyt arasında iş birliği

Kuveyt Emiri Cabir el Sabah'ın Türkiye ziyaretinde iki ülke arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sabah, birbirlerine devlet nişanı takdim etti.

Kuveyt Emiri Cabir el Sabah'ın Türkiye ziyaretinde iki ülke arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.  Kuveyt Emiri Cabir el Sabah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Kuveyt'in en yüksek nişanı olan ve sadece devlet ziyaretlerinde tevcih edilen şeref madalyası Mübarek El Kebir'i takdim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Cabir el Sabah'a devlet nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen resmi karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve el Sabah, başa başa ve heyetlerarası görüşmeler yaptı, iki ülke arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı. 

Törendeki konuşmasına Kuveyt Emiri, "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sözleriyle başlayan el Sabah, kendisine tevcih edilen devlet nişanından dolayı teşekkür etti.

El Sabah, "Sizin bu nazik davranışınız şüphesiz içimde büyük bir etki yaratmaktadır. Kuveyt ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki tarihi ve köklü ilişkilerin aslında geleceğe yönelik olarak da en güzel yansımasının bir tanesidir. İki ülke olarak her alanda biz bu ilişkilerimizi çok iyi noktalara ulaştırmayı arzulamaktayız. Bizler, Türkiye'nin her türlü arzusunu ve geleceğe yönelik adımlarını sağlam bir şekilde gerçekleştirmesini temenni ederken, zatı devletlerinize sağlık, sıhhat, afiyet, Türk halkına da daha çok ilerleme ve atılım temennilerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından düzenlenen Devlet Nişanı tevcih töreni sonrasında Erdoğan ve el Sabah, onuruna verilen akşam yemeğine geçti.

Yemek, basına kapalı gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.