Türkiye ümmete umut vadediyor

Türkiye ümmete umut vadediyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısı ile STK temsilcileri ile bir araya geldi. Programda ümmet coğrafyası için Türkiye'nin hayati bir öneme sahip olduğu belirtildi.

Ramada Otel'de gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, STK temsilcileri, oda başkanları ve şehit aileleri katıldı.

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİ İLE SAVAŞMASIN

İftar programında bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya'nın oruç tutan bir şehir olduğunu dile getirdi. Böyle bir şehrin hizmektarı olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Sorgun, Ramazan ayında yetimlerin unutulmaması gerektiğini de söyledi. Daha sonra “ Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki zafer çığlıklarının dili de İngilizce, Almanca, Fransızca ve hatta İbranice olur” açıklamalarında bulundu.

PAHALI BİR COĞRAFYADA YAŞIYORUZ

Sorgun, son günlerde Ortadoğu'da yaşananlara ve gündemden düşmeyen Katar krizine de değindi.  Katar üzerinden İslam dünyasında yeni yetim ve dullar oluşturulmak istendiğini aktardı. “Buna karşı uyanık ve beraber olmamız lazım” diyen Ahmet Sorgun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Okyanus ötelerinin temkinleriyle müslümanlara ambargo uygulama, hiçbir akla ve vicdana sığmaz. Ambargo uygulayan ülkeler, tahrik ve teşviki tercih edenler arabulucu rolü üstleniyor.  Yaşadığımız coğrafya pahalı bir coğrafya. Bu yüzden dört değil sekiz gözümüzü açmamız gerekiyor. Yoksa bize burada hayat hakkı yok. Dünyada tüm ülkelerin yaptığı yardımların yüzde 10'undan fazlasını Türkiye yapıyor. Rakamsal olarak dünyada mazlum ve mağdurlara en büyük yardımı yapan ikinci ülkeyiz. Kendi milli gelirine oranla da dünyada yardımda birinci sıradayız. Güçlü olmak zorundayız. Irak'ta, Suriye'de, Somali'de, Afganistan'da problem olunca Türkiye'ye gelebilirler. Ama bizim sığınacağımız başka bir yerimiz yok. Biz Allah'a ve milletimize dayanacağız.”

ALLAH KONYA'NIN GÜCÜNÜ ARTIRSIN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti'nin Ramazan ayında çalıştığını ihtiyaç sahipleri ve yetimleri unutmadığını kaydetti. Kardeş şehirlerde de iftar sofraları açtıklarını belirten Akyürek, “Aç insanımız kalmasın diye çabalıyoruz. Konya'nın gücü artsın. Izdırapların dinmesini temenni ediyoruz” dedi. AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ise böyle bir programda bir araya gelmekten mutlulut duyduğunu söyleyerek, ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını ifade etti. Konya Sivil Toplum Platformu İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil de şöyle konuştu: “Millet davasında ve ümmetin meselesinde hep birlikte yürürüz. Hiçbir partinin arka bahçesi değiliz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.