Türkiye sınırında alarm!

Türkiye sınırında alarm!

2 bin civarinda Suriyeli kadın ve çocuk sınır hattında Türkiye'ye geçmek için toplandı.

Radikal selefi örgüt IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye ağır silahlarla büyük çapta saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. IŞİD'in Türkiye sınırına yakın bölgede 16 Kürt köyünü ele geçirdiği kaydedildi. Yaklaşık 2 bin civarinda kadın ve çocuktan oluşan Suriyeli bir grup sınır hattında Türkiye'ye geçmek için toplandı. Suriye ve Irak'ta hızla ilerleyen IŞİD'in Türkiye sınırındaki bölgelerde ağır silahlarla saldırdığı ve 16 köyü ele geçirdiği ifade ediliyor. Urfa'nın Suruç ilçesiyle sınır komşusu olan bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD'in tank gibi ağır silahları da kullandığı ifade edildi. Bölgedeki Kürt kaynakları, çatışmalar sonrasında 16 Kürt köyünün IŞİD'in kontrolüne girdiğini aktardı. Bölgede yoğun olarak devam eden çatışmalar Türkiye sınırından da izlenebiliyor. Yoğun silah sesleri Suruç ilçesinden duyuluyor.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de çatışmaları doğrulayarak IŞİD'in çok fazla sayıda militanla bölgeye geldiğini bildirdi. Çatışmalar sonrasında Türkiye'ye doğru yoğun bir göç dalgasının yaşanmasından endişe ediliyor

Öte yandan PKK da Kürtlere yaptığı çağrıda YPG'ye katılmasını istedi. PKK yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan ise, Kobani için Öcalan'ın daha önce yaptığı seferberlik çağrısının bugün de geçerli olduğunu belirterek, "nitelikli ve profesyonel katılım" çağırsında bulundu. Karayılan, "YPG'ye katılın, profesyonel asker olun" dedi.

Tren seferleri durduruldu

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Akçakale-Karkamış tren seferleri durduruldu. Demiryolları personeli ise karayolu ile memleketlerine gönderildi.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki, PYD'nin kontrolündeki Kobani ilçesinde PKK'nın Suriye uzantısı kabul edilen PYD ile İŞİD terör örgütü arasında çatışmalar şiddetlendi. Güvenlik güçleri ise Demiryollarındaki ulaşımın sonlandırılması için Şanlıurfa Valiliğine yazı gönderdi. Valiliğe gönderilen yazıda güvenlik nedeniyle yer yer PYD ile İŞİD arasında çatışmaların yaşandığı Akçakale-Karkamış arası tren seferlerin durdurulması istendi. Devlet Demiryolları Şubelerine yazının ulaşması üzerine Mardin tarafından gelen yük treni Akçakale istasyonunda durduruldu. Demiryolları personeli ise karayolu ile memleketlerine sevk edilecek. Tren seferlerinin ne zaman başlayacağı ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.