Türkiye savaş tehdidi altında

Türkiye savaş tehdidi altında

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu Üyeleri 422.hafta basın açıklamasını Kayalı Park'ta yaptı.

Açıklama Türkiye'nin savaş altında olduğunu belirtirken ve Ankara'da yaşanan bombalı saldırıyı kınadı. Açıklamayı haftanın basın sözcüsü Musa Kazım Yılmaz yaptı. Yılmaz,"Son zamanlarda yaşanan iç ve dış olaylar Türkiye'nin içinde bulunduğu büyük bir savaşın habercisi olmaktadır. Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi, Rus uçaklarının Türkiye sınırını ihlali gibi nedenler büyük bir savaşın ön hazırlıkları görüntüsünü çizmektedir. Topraklarımızda iki bloklu dünyanın çatışma sahası haline gelmiştir. Bizler için bu durum kabul edilemez bir durumdur. Müslümanlar bu savaşta taraf olmaktan bir an önce uzaklaşıp kendi kimliklerine bürünmelidir" dedi.

DOĞRU HEDEFTE DEĞİLİZ

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılara değinen Yılmaz,"Siyonist İsrail çetesinin Kudüs'te Mescid-i Aksa'da gerçekleştirdiği saldırılar Müslümanların dağınıklığı,basiretsizliği doğru hedeften uzaklaşmalarıdır.İsrail çetesi suni nedenlerle Mescid-i Aksa'yı gündemden uzak tutmaya çalışmaktadırlar.İslam dünyası bir an önce Mescid-i Aksa'yı gündeme getirmelidir" dedi.

Ankara'da patlayan bomba üzerine de açıklama yapan Yılmaz,"Ankara Tren Gar'ı civarında yapılacak olan bir gösteriye hazırlık için toplanan kalabalıkta patlayan bomba ikinci bir Suruç vakası mıdır? Bu olayın üzerine ivedilikle gidilmeli ihmaller ve ihlaller ortaya çıkarılmalıdır. Müslümanlar olayı iyi değerlendirip olaya karşı duruşunu ortaya koymalıdır. Ülkenin gitmekte olduğu bu karanlık yol ancak Müslüman halkın aktif çaba göstermesi ile aydınlanacaktır" açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.