Türkiye Kazakistan'ı Farklı Geçti

Türkiye Kazakistan'ı Farklı Geçti

Kadın U19 Milli Takımı, Bursa'da düzenlenen 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 4. Grup'taki son maçta Kazakistan ile karşılaştı. Maçın başından itibaren rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen milliler sahadan...

Kadın U19 Milli Takımı, Bursa'da düzenlenen 2014-15 UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 4. Grup'taki son maçta Kazakistan ile karşılaştı. Maçın başından itibaren rakibi karşısında etkili bir oyun sergileyen milliler sahadan 6-1’lik sonuçla galip ayrıldı.

İnegöl İlçe Stadı’nda oynanan maçta Türkiye'ye farklı galibiyeti getiren golleri 2, penaltıdan 15 ve 70. dakikalarda Ebru Topçu, 67. dakikada Zelal Baturay, 80. dakikada Selin Dişçi ve 88. dakikada da Selin Sivrikaya attı. Kazakistan'ın tek golünü ise 68. dakikada Svetlana Bortnikova kaydetti.

Alınan bu sonucun ardından milliler puanını 4’e yükseltti ve Galler’in İtalya’ya yenilmesinin ardından grupta 2. sıraya yükseldi. Kazakistan ise grubu puansız kapatarak turnuvaya veda etti. Millilerin kaderini ise saat 18.30’da başlayacak olan diğer maçlar belirleyecek.

Stat: İnegöl İlçe Stadı

Hakem: Garratt Sarah, Robinson Lindsey, Atanasovski Biljana, Projkovska Ivana

Türkiye: Meryem Koç, Berna Yeniçeri, Bahar Güvenç, Kübra Berber, Serra Çağan (Dk.84 Remziye Bakır), Beyza Kocatürk (Dk.60 Ayşenur Büyükciğer), Selin Sivrikaya, Semanur Akbaş (Dk.78 Büşra Demirörs), Selin Dişli, Ebru Topçu, Zelal Baturay.

Kazakistan: Violetta Yakovleva, Assem Kuzhankul (Dk.65 Yevgeniya Larina), Gulziya Myrzagaliyeva (Dk.59 Kamal Kudaibergenova) (Dk.78 Veronika Korniyenko), Alexandra Satler, Karina Zhumabaikyzy, Mariya Demidova, Svetlana Bortnikova, Anel Yeleussizova, Xenya Khairulina, Dina Saparova, Zuleira Abisheva

Goller: Dk. 2, 15 (Penaltı) ve Dk. 70 Ebru Topçu, Dk. 67 Zelal Baturay, Dk. 80 Selin Dişçi, Dk. 88 Selin Sivrikaya (Türkiye), Dk. 68 Svetlana Bortnikova (Kazakistan)

Sarı kartlar: Dk. 12 Karina Zhumabaikyzy, Dk. 36 Mariya Demidova, Dk. 87 Veronika Korniyenko (Kazakistan), Dk. 46 Kübra Berber (Türkiye).

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.