Türkiye kaybeder

Türkiye kaybeder

Mavi Marmara Gemisi'nin amacına ulaştığını belirten Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, "Kazanan zulme karşı direnenler oldu. İsrail ile anlaşma yapmak ise Türkiye'ye kaybettirir" dedi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Mavi Marmara saldırısının altıncı yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı yaptı. Dernek binasında yapılan toplantıda konuşan Hasan Hüseyin Uysal, Mavi Marmara Gemisi'nin amacına ulaştığını, işgalci İsrail devletinin saldırı nedeniyle hala mahkemelerde yargılandığını söyledi. İsrail ile anlaşma yapılmasına karşı çıkan Uysal, anlaşmadan Türkiye ve Gazze'nin zararlı çıkacağını belirtti.

KAYBEDEN İŞGALCİ İSRAİL OLDU

Tam 6 yıl önce, yani 31 Mayıs 2010 tarihinde katil İsrail devletinin yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne saldırdığını, saldırıda toplamda 10 kişinin şehit olduğunu hatırlatan Uysal, "İşgalcilerin amacı hayrı durdurmak, zulme karşı çıkanları susturmaktı. Kazanan zalimlere karşı çıkan direnişçiler oldu. Kaybeden ise işgalci İsrail oldu. İsrail dokunulmazdı. Mavi Marmara olayından sonra İsrail'e dokunuldu. Saldırıyı gerçekleştirenler farklı ülkelerdeki mahkemelerde yargılanıyor" dedi.

_mg_0646.jpg

GEMİ ZULME İSYANI TEMSİL ETTİ

"Mavi Marmara, farklı din, dil, ırk, kültür ve ideolojilere sahip 37 devletin vatandaşlarından oluşan yolcularıyla, 100'ün üzerinde ülkenin halklarından toplanan yardımlarla dünyanın ortak vicdanını, insanlık ailesinin zulme isyanını temsil etmiştir" diyen Uysal,  "Gazze'ye ablukayı kaldırmak için biraraya gelenler kazandı. İşgalci İsrail ise kaybetti. Türkiye halkları saldırı sonrasında bir ve beraber hareket etti. Bu yürüşüy durmayacak. Gemi denizlerde ilerlemiyor. Ama zihinlerde varlığını koruyor" diye konuştu.

mavi-marmara-sehitleri.jpg

ANLAŞMADAN İSRAİL KAZANÇLI ÇIKAR

Yardım gönüllülerine saldırdıktan sonra çok şey kaybeden katil İsrail'in Türkiye ile anlaşma yapmak istediğini ifade eden Uysal, "İsrail-Türkiye arasında yakınlaşma olduğu şeklinde haberler yayınlanıyor. Anlaşmanın yapılmasına karşı çıkıyoruz. En iyi anlaşma İsrail'i yok saymadır. Anlaşmadan Türkiye ve Gazze zararlı, İsrail kazançlı çıkar. Katiller cezalandırılmalı. İsrail milyonlarca değil, milyarlarca lira tazminat ödemeli" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum