Türkiye İşkence İddiası İle Alıkonulan Bebeği Rusya’ya Teslim Etti

Türkiye İşkence İddiası İle Alıkonulan Bebeği Rusya’ya Teslim Etti

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de tatil yapan Rus vatandaşı annesi tarafından işkence gördüğü gerekçesiyle devlet korumasına alınan 1,5 yaşındaki David I. Rusya’ya getirilerek akrabalarına teslim edildi.Rusya'dan tatil için geçen yıl Eylül...

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de tatil yapan Rus vatandaşı annesi tarafından işkence gördüğü gerekçesiyle devlet korumasına alınan 1,5 yaşındaki David I. Rusya’ya getirilerek akrabalarına teslim edildi.

Rusya'dan tatil için geçen yıl Eylül ayında Alanya'daki bir otele yerleşen Elena I., çocuğu David'i kumsalda güneş altına yatırdığı ve ardından deniz suyu içirdiği gerekçesiyle tatilciler tarafından şikayet edilmişti.

İhbar üzerine harekete geçen jandarma ve 112 sağlık ekipleri otele ulaşarak, Rus anne ile çocuğunun kaldığı odaya girdi.

Jandarma ekiplerinin müdahalesi ile alınan bebek, Alanya Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından hayati tehlike kaydıyla Alanya 1.Aile Mahkemesi kararı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne teslim edilerek çocuk bakım evine yerleştirildi.

Ruhsal bunalımda olduğu tahmin edilen anne Elena I., ifadesinde, "çocuğu hasta olduğu için güneş altında bıraktığı, içme suyu bulamadığı için deniz suyu içirdiği, hiç emzirmediği ve çocuk üşüdüğü için de kaynar su altında bıraktığı" savunmasında bulunmuştu.

Olaydan bir süre sonra yaşadığı Çelyabinsk şehrine dönen anne Elena I, Rusya çocuk haklarından sorumlu komiser Pavel Astahov’a başvurarak yardım talep etti. Bunun üzerine Astahov, Rusya’nın Antalya Konsolosluğu'na bebeğin ülkesine gönderilmesi için gerekenlerin yapılması emrini verdi. Türk otoritelerle temasa geçen Rus görevlilerin prosedürleri tamamlamasının ardından bebek Rusya’ya getirildi.

Rusya Çocuk Hakları Ombudsmanlığından yapılan açıklamada, David’in 13 Ekim tarihinde babaannesine teslim edildiği ifade edildi. 1,5 yaşındaki bebeğin babaannesinde kalacağı ve gerekli evrakların tamamlanmasının ardından vasiliğini üzerine alacağı bilgisi verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.