Türkiye İkincisi Olan Fatma Betül’ün Yıldızı Parladı

Türkiye İkincisi Olan Fatma Betül’ün Yıldızı Parladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinden tekvandocu Fatma Betül Çakır, katıldığı Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda kilosunda Türkiye ikincisi oldu.

Çakır, Muğla’nın Marmaris ilçesinde 12-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz yıl Türkiye Minikler Tekvando Şampiyonası’nda kilosunda altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olan Çakır, bu kez de yükseldiği yıldızlar kategorisinde derece elde etmenin mutluluğunu yaşadı. 47 kiloda tüm rakiplerini yenerek final müsabakası oynamaya hak kazanan Çakır, rakibine mağlup olarak çok yaklaştığı altın madalyayı kaçıran taraf oldu. Ancak, finalde yenilen Çakır kilosunda 2’incilik derecesi elde etti ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

ANTRENÖRÜ BABASI…

Aynı zamanda kızı olan Fatma Betül’ün yıldızlar kategorisinde Türkiye ikincisi olmasının sevincini yaşayan antrenörü olan babası Nafiz Çakır, “Kızım çok küçük yaşlardan beri tekvando sporuyla uğraşıyor. Çok disiplinli bir çalışma sergiliyor. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor. İnşallah bundan sonraki şampiyonalarda kendisinden daha büyük başarılar bekliyoruz” dedi.

Beytepe Ortaokulu öğrencisi olan Fatma Betül Çakır ise, altın madalyayı kaçırdığı için buruk bir sevinç yaşadığını dile getirdi. Geçen yıl elde ettiği Türkiye şampiyonluğunun ardından yükseldiği yıldızlar kategorisinde düzenlenen turnuvaya da çok iyi hazırlandığını ve hedefinin birinci olmak olduğunu vurgulayan Çakır, “Ancak, finalde rakibime maalesef yenilerek ikincilikle, gümüş madalya ile yetindim. Tekvando sporuna 8 yaşında başladım, 5-6 yıldır bu sporun içerisindeyim. Tekvandoda başarılı olmak için çok çalışıyorum, antrenörümün babam olması da ayrı bir mutluluk veriyor. Daha iyi çalışıyorum. Tekvandodaki nihai hedefim; olimpiyatlarda mücadele edip, Türk bayrağını burada da göndere çekmek olacak. İnşallah bunu başarmak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.