Türkiye düşmanlığı bunu da yaptırdı!

Türkiye düşmanlığı bunu da yaptırdı!

İngiltere'de göçmen ve AB karşıtı partinin, Türkiye'yle ilgili hazırladığı propaganda filmi tepkilere neden oldu.

Aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP), Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi halinde İngiltere'nin karşılaşacağı zorlukları anlatan kısa bir film yayınladı. Yaklaşık dört dakikalık videonun sonunda ise İngiliz halkından, Birleşik Krallık'ın AB'den çıkıp çıkmayacağına karar verilecek referandumda, "Çıkalım" oyu vermeleri istendi.

Guardian gazetesi, "temelsiz korku tellallığı” ile suçlanan UKIP'in propaganda filminde sürekli minare ve türbanlı kadın görüntüleri vererek, İslamofobik bir tutum içinde olmakla eleştirildiğini bildirdi.

AB yanlısı sivil toplum örgütleri ve milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılanan filmde, Türkiye'nin AB'ye girmesi halinde, 15 milyon Türk'ün İngiltere'ye göç edeceği öne sürüldü.

Türkiye'nin üyelik kazanması halinde; yüksek nüfusu nedeniyle, Birlik içindeki yardım bütçesinin üçte birini alacağını iddia eden UKIP, Türkiye'deki imam hatip okullarının sayısının son dönemde büyük artış gösterdiğini ve 20'nci yüzyılın başından bu yana Hıristiyanların sayısının yüz kat azaldığını belirtti.

"ZEHİRLİ RETORİK"

UKIP'in propaganda filmine tepki gösteren Liberal Demokrat Parti lideri Tim Farron, "Herkes, toplumları birbirine düşürmeyen çalışan UKIP'in zehirli retoriğine alışık. Ama bu video, durumu bir başka boyuta taşıyor" dedi.

"MİDE BULANDIRICI"

İşçi Partisi milletvekili Richard Burden da filmi "mide bulandırıcı" olarak tanımladı.

Bazı Twitter kullanıcıları ise UKIP'i, İngiltere'nin medya düzenleyici kuruluşu Ofcom'a şikayet edeceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.