'Türkiye Bir Hukuk Cinayeti İle Karşı Karşıya'

'Türkiye Bir Hukuk Cinayeti İle Karşı Karşıya'

CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas Türkiye'nin bir hukuk cinayeti ile karşı karşıya olduğunu söyledi. CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili takipsizlik kararı verilmesini protesto...

CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas Türkiye'nin bir hukuk cinayeti ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

CHP Çorum İl Başkanlığı tarafından 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacı ile Çorum Adliye Sarayı önüne çelenk bırakıldı. CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve partililerin katıldığı eylemde, çelenk bırakılmasının ardından İl Başkanı Atlas bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin geçen yıl 17 Aralık'ta müthiş bir rüşvet operasyonuyla sarsıldığını belirten Atlas, bakanlar, oğulları, üst düzey bürokratlar ve yandaş iş adamlarının rüşvetle suçlandığını belirterek, ''Evlere yapılan baskınlarda milyon dolarlar bulundu. Ancak operasyonun ucu iktidara dokununca polis ve savcılara el çektirildi, geçtiğimiz 2 hafta soruşturulma resmen bitirildi. Zarraf ve bakan çocukları dahil 53 şüpheli hakkında suç unsuru görmeyen başsavcılık takipsizlik kararı verdi. Bilal'in suçlandığı 25 Aralık, dosyasından sonra hepimizin anımsayacağı gibi dönemin bakanları Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış, Rıza ile çıkar ilişkisi kurmakla suçlanmış ve bakanların dinlenen telefon görüşmeleri yayınlanmıştı.'' dedi.

"Tapelerde, Zarraf'a 'Senin önüne yatarım' dediği iddia edilen Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde yüklü miktarda para ve kasalar bulunmuş, oğul Güler gözaltına alınmıştı." diyen Atlas, Bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ın da gözaltına alındığı baskında, Barış Güler'in evinden para sayma makinesi çıktığını her ikisinin de rüşvete aracılık yapmakla suçlandığını kaydetti.

Atlas açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ''Dönemin Halk Bankası Genel Müdürü olan Süleyman Aslan'ın evine yapılan baskında, ayakkabı kutularına dizilmiş 4,5 milyon dolar ele geçirilmişti. Önce savcılar değiştirildi, dosyaların üstü kapatıldı. Yolsuzluk ve rüşvetle suçlananlar, yargıç karşısına çıkarılmadan kurtarıldı. 53 kişi hakkında 'usulüne uygun delil toplanmadığı, suç unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı' suçlardan kovuşturmaya gerek duyulmadığı ifade edilmiştir. İleri demokrasi yasama, yürütme, yargı erklerinin tek elde toplanması olarak anlaşılıyor olsa gerek ki bunca somut veriye karşın iktidar eliyle, bu kadarı çıkarabilecek bir yargı oluşturulabilmiştir. Rüşvet ve yolsuzluğun bu denli aleni biçimde yaşandığı bir dönem daha görmemişti Türkiye, 12 yılda uydurma delillerle birçok asker ve sivili hapislerde çürüten AKP iktidarı, kendi cephesindeki her türlü soygunu, yolsuzluğun, rüşveti örtmüş örtmeye de devam etmektedir.'' CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.