Türkiye, çatışmalara ortak oldu

Türkiye, çatışmalara ortak oldu

Anadolu Gençlik Derneği Mart ayı il divan toplantısında konuşan Başkan Mehmet Parlak, “Bölge olarak kaynayan bir kazanın içindeyiz. İktidar da bu kazana odun atmakta, ateşi körüklemektedir” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Mart ayı il divan toplantısı, dün Gençlik İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen toplantıda yoklamanın ardından protokol konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmasını yapan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, ülke gündemi hakkında konuştu. Türkiye'nin dış politikada büyük yanlışlar yapıldığını söyleyen Parlak, "İçine bulunduğumuz durum tam da bıçak sırtı bir durumdur. Bölge olarak kaynayan bir kazanın içindeyiz. İktidar da bu kazana odun atmakta, ateşi körüklemektedir. Irkçı emperyalizm ve siyonizm sabırları iyice sınamaktadır. Başta Türkiye olmak üzere siyonizm Müslüman ülkelerde çatışma çıkartmaya çalışmaktadır. Irak, Libya, Suriye parçalanmış ve tarumar edilmiştir. İslam ülkelerinde Şii- Sunni çatışmaları çıkarmaktadırlar. Siyonistler kavgayı çıkartmış, kenara çekilmiş kahvelerini yudumlarken 'Bunları nasıl da birbirlerine düşürdük' diye söylenip keyif almaktadır. Şimdi de gözlerine Yemen'e diktiler. Amerikan uşakları ülkeler, Yemen'de oyunlar oynamaktadır" diye konuştu.

ÇANAKKALE'DE TARİH YAZDIK

"Suriye'yi verdik. Irak'ı da kaybediyoruz" diyen Parlak, "Siyonisler yıllardan beri Türkiye'de oyunlar oynadılar. Hala daha istediklerini alamadılar. Çünkü Erbakan Hocamız onlara boyun eğmedi. Onların istediklerini vermedi. Fakat şimdi mevcut iktidar, batının ve batılın isteklerini teker teker yapmaktadır. Batıya yaranmak olmaz. Batıya yaranmak bize bir şey kazandırmaz" ifadelerini kullandı. Çanakkele Zaferi'nin 100.yılı hakkında da konuşan Parlak, "Çanakkale Zaferi, 500 bin şehitin toprağı kan ile suladığı bir zaferdir. Ancak zaferin 100. yılında itilaflar 25 Nisan'da Anzak Günü'nü kutlamaktadırlar. 20 bin Anzak'ın 25 Nisan'da topraklarımıza gelip kutlama yapmalarına izin veriyoruz. Cumhurbaşkanı da bu kutlamalara dahil olup 104 ülkeden devlet adamını bu kutlamalara davet etmiştir" şeklinde konuştu.

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM ELİ UZATTIK

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler veren Parlak, "11 Nisan'da 250 bin öğrencimizi 250 bin şehit dedesi ile buluşturacağız inşallah. Bunun dışında 250 bin şehide 250 bin hatim kampanyasıda yapacğız. Yine Mayıs'ın ilk haftasında Diyarbakır'ın Fethi programı düzenleyeceğiz. 30 Mayıs'ta her yıl olduğu gibi İstanbul'un Fethi programını da gerçekleştireceğiz. Bunun dışında Kutlu Doğum ayına doğru gidiyoruz. Nisan'da geniş salonlarda büyük programlar yapmayacağız. Ancak ilçelerimiz kendi arasında programlar düzenleyecektir" sözlerini kullandı. Türkiye'deki mültecilerin durumu ile ilgili konuşan Parlak, "Ülkemizdeki Suriyelilerin durumu ortadadır. Suriye sorunları için siyasal çözüm gerekmektedir. Kanla çözülecek bir iş değildir. Cansuyu Derneğimiz ile işbirliği neticesinde Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzattık. Uzatmaya da devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

VARINIZI YOĞUNUZU DAVAYA ADAYIN

Yaklaşan seçimlerle ilgili konuşan Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçimler yaklaşıyor. 40 yıl boyunca Erbakan Hocamız nasıl canla başla çalışıyorsa bizler de öyle çalışacağız. Aranızda 'Biz sadece STK'yız, programa gitmesek, geç gitsek ne olur' diyenler var. Erbakan Hocamız, 1 haftada 8 ülke gezmiştir. Bunu oy toplamak için değil, Allah rızası için yapmıştır. Bizler de Allah rızası için seçime canla başla çalışacağız. Erbakan Hocamız 1969 yılında Milli Görüş hareketine başladığı zaman, 'Çok geç kaldık' demiştir. 1969 yılında geç kalmışken, bugün bu davaya varımızı yoğumuzu vermemiz gerekmektedir."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.