‘Türkistan yalnız değil’

‘Türkistan yalnız değil’

Konya Ülkü Ocakları Doğu Türkistan'da yaşanan zulme dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi, ardından basın açıklaması yaptı. Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkin, “Ata yurdunu yalnız bırakmayacağız” dedi

Konya Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan’da zulüm gören Müslüman Uygur Türkleri için protesto yürüyüşü düzenledi. Hacıveyiszade Cami'nde kılınan ikindi namazının ardından kalabalık sloganlarla Zafer Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe MHP Konya Milletvekili Sait Gönen, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkin, sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Camlı Köşk önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Konya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Erkin, "Bilindiği üzere Çin baskısı altında bulunan Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz, dünyada eşi benzeri görülmemiş zulüm, zorbalık ve insanlık dışı bir vahşete kurban edilmektedirler. Genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk-yetişkin demeden, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz kıyıma uğramaktadır. Katil Çin'in bu pervasızlığı, bu alçaklığının tek nedeni yüce dinimiz İslam'a ve Türk kimliğine olan kininden kaynaklanmaktadır. Müslüman Uygur Türkleri, Müslüman ve Türk oldukları için bu zalimliği görmekte, bu uğurda canlarını ortaya koymaktadırlar. Uzun yıllardan beri devam eden bu acı tablo karşısında, Müslüman Uygur Türkü kardeşlerimiz zorlu bir yaşam mücadelesi vermektedirler. Milli ve manevi değerlere sahip çıkma uğrunda ortaya konulan bu şerefli yaşam mücadelesi, elbette Allah katında karşılık bulacak, muhakkak ki Yüce Yaradan bunun hesabını misliyle soracaktır" ifadelerini kullandı.

"ONLAR SİZİN KARDEŞİNİZ DEĞİL Mİ"

Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kalanların vicdanlarının köreldiğini belirten Erkin, "Ne var ki bu acı tablo bizlerin yüreğini yakarken, bu tabloya sessiz kalanların tutumunun İslami, vicdanı, insani hiçbir açıklaması ve izahı yoktur. Görüyoruz ki, her fırsatta dünyadaki bütün acı çeken mazlum Müslümanların yanında olduklarını söyleyenler, acı çeken ve mazlum olan Doğu Türkistan olunca sessiz kalmayı tercih etmişler, dillerini kilitlemişlerdir. Ne vahimdir ki, her platformda mazlum Müslümanların yanlarında olduğunu bildiren sivil toplum kuruluşları, söz konusu Müslüman Türk olunca sessiz kalmayı tercih etmişlerdir. Yeri gelince emperyalizme, yeri gelince siyonizme kafa tutan, 'Orta Doğu lider ülkesiyiz' diyerek övünç ve gururlu bir duruş sergileyen resmi organlarımızın da bu vahşet karşısında sesiz kalması kabul edilebilir gibi değildir. Sorarım sizlere, Doğu Türkistan'da oruç tutuyor diye namaz kılıyor diye zulüm gören dindaşlarımız Müslüman değil midir? Sorarım sizlere sırf Türk diye, caniliğin, zorbalığın, körelmiş vicdanların kurbanı olan soydaşlarımız, bizim kardeşlerimiz değil midir" diye konuştu.

ZULME SESSİZ KALANLAR TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR

"Ata yurdunu asla yalnız bırakmayacağız" diyen Erkin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Elbette ki dünyadaki bütün Müslümanların acı çekmeleri, zulüm görmeleri hiçbir Müslüman'ın isteyeceği, kabul edeceği bir durum değildir. Ülkücü Türk gençliği ve Ülkü Ocakları olarak, zulüm gören bütün Müslümanların yanında olduk, haçlı zihniyetine karşı her zaman dik duruşumuzu muhafaza ettik. Zulmü sessiz kalmadık. Dilsiz şeytan olmadık. Nerede bir zalim varsa, nerede bir zulüm varsa karşısında olduk. Bugün de burada zulme sessiz kalmamak, zalim Çin'e karşı sesimizi duyurmak adına toplanmış bulunmaktayız. Doğu Türkistan davasından hiçbir zaman vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Mazlum Müslüman- Türk soydaşlarımızın umudunu hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız. Gökbayrak elimizde, soydaşlarımız gönlümüzde, dualarımız her zaman dilimizde olacak. Buradan katil Çin'e ve bu zulme sessiz kalan körelmiş vicdanlara sesleniyor ve uyarıyoruz, bu zulüm derhal son bulmalı, yere düşen insanlık tekrar ayağa kaldırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir. Ülkücü Türk gençliği olarak, son nefesimize ve son neferimize kadar, soydaşlarımızın yılmaz bekçisi, büyük destekçisi olacağımız akıllardan çıkmasın. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir."

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.