Turkcell'in Üçüncü Çeyrek Geliri 3,2 Milyar Lira

Turkcell'in Üçüncü Çeyrek Geliri 3,2 Milyar Lira

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2014 yılı 3. çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Söz konusu dönemde gelirlerini yüzde 6 artırarak 3 milyar 162 milyon liraya çıkaran şirket, tarihinin en yüksek gelirini elde etti....

İletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2014 yılı 3. çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Söz konusu dönemde gelirlerini yüzde 6 artırarak 3 milyar 162 milyon liraya çıkaran şirket, tarihinin en yüksek gelirini elde etti. Grubun Amortisman, vergi, faiz öncesi karı (AVFÖK) de yüzde 3 artışla 1 milyar 50 milyon TL’ye ulaşarak rekor kırdı. AVFÖK marjı ise yüzde 33,2 olarak gerçekleşti. Büyümesindeki itici güç yüzde 38 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 38,2 oranında büyüyen Turkcell Superonline oldu. Akıllı telefon kullanıcı sayısı 12 milyona dayandı. Şebekesindeki akıllı telefon penetrasyon oranı yüzde 37 seviyesine ulaştı. Üçüncü çeyrekte Türkiye’de en çok satan akıllı telefon Turkcell T50 oldu. 2014’ün üçüncü çeyreğinde 97 bin abone kazandı. Faturalı abone sayısı ise bir önceki çeyreğe göre 295 bin arttı. Böylece, faturalı abonelerin toplam abone içindeki payı yüzde 42,6’ya yükseldi. Türkiye’deki toplam abone sayısı da 34,7 milyon oldu.

Turkcell Genel Müdür Süreyya Ciliv, üçüncü çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

“Önümüzde teknolojinin etkisiyle dönüşen yeni bir dünya var. Yeni dünyada, bir yanda mobil platformlar ve bulut üzerinde yükselen servis ve ürünler; diğer yanda ise bu alanları etkin ve kesintisiz olarak buluşturan network altyapısı var. Başarının anahtarı ise, bu güçlü networkü kullanarak yeni teknolojileri işine uyarlamakta yatıyor. Teknolojiyi kullanarak müşterileri için fark yaratanlar, rekabette öne geçerek şirketlerini başarıya taşıyabiliyor. Takım olarak Turkcell’in güçlü network altyapısını hem müşterilerimizin hem de tüm Türkiye’nin hizmetine sunuyor, yeni dünyada en iyi çözüm ortakları olarak onlarla birlikte yürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de teknolojimizle, inovasyon gücümüzle ve üstün network’ümüzle müşterilerimizin yanında olmaya, onların işini geleceğe taşımaya devam edeceğiz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.