Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerin kitap merakı

Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerin kitap merakı

Bu yıl Yunus Emre Enstitüsü aracılığıyla gelen 20 YTB öğrencisine kucak açan SÜ-TÖMER, öğrencilerin Türkçe kitap almaları ve kitaplarla iç içe olmaları için Konya’nın kitap sarayı olarak adlandırdığı Rampalı Çarşıya götürdü.

Selçuk Üniversitesi bu yıl Yunus Emre Enstitüsüyle yaz okulu protokolü imzaladı. Bu işbirliği doğrultusunda 20 YTB öğrencisi SÜ-TÖMER’de hem Türkçe öğreniyor hem de Türk kültürünü ve Türkleri daha yakından tanıyor. Türkçe pratik yapmak ve kendilerini geliştirmek isteyen yaz okulu öğrencileri kitap alışverişi için Rampalı Çarşının yolunu tuttu.  Yunus Emre Enstitüsü SÜ-TÖMER yaz okulu koordinatörü Meral Doğru, öğrencilerin memnuniyeti için var gücüyle çalışıyor. Öğrenciler kendi seviyelerine uygun kitaplar almaya gayret etti. Her öğrencinin ilk aradığı ise Türkçe sözlük oldu. Öğrenciler en çok Türkçe sözlük alırken; Küçük Prens, Toprak Ana, Yaprak Dökümü gibi kitaplar da en çok tercih edilenler listesindeydi.  Konya’da kitap fiyatlarının uygun olduğunu ifade eden öğrenciler, rampalı çarşısının bir öğrenci için hatta öğrenme merakı olan herkes için büyük bir merkez olduğunu söylediler.

Rampalı Çarşısına tekrar gidebilmek için özel kitap siparişi veren öğrenciler, çarşıdaki bazı sahafların hediye ettiği kitaplar ile mutlu oldu. İtalyan öğrencinin “bir hediye olarak en değerlisi kitaptır” diyerek, sahaflara en az üç kere teşekkür etti. Türkçe'yi daha iyi konuşabilmek ve öğrenebilmek için kitap alışverişine giden öğrencilere Okt. Ahmet Özdemir ve Yunus Emre Enstitüsü’nün Rehber Öğretmeni Ayşe Nur Yaylacı eşlik etti.

ZÜLEYHA ÖNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.