Türk Yıldızları Konya semalarında

Türk Yıldızları Konya semalarında

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı “Türk Yıldızları” 3 yıl aradan sonra tekrar Konya’da gösteri yaptı. Karaslan Hadimi Parkı’nda gerçekleşen gösteriye on binlerce Konyalı katıldı

Dünyada 6 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı “Türk Yıldızları” 3 yıl aradan sonra tekrar Konya’da gösteri yaptı. 6 uçaktan oluşan Türk yıldızları akrobasi timi, Türk Hava Kuvvetleri’ni tanıtmak amacıyla Karaaslan Hadimi Parkı’nda nefesleri kesti. Gösteri başlamadan önce sevilen şarkıcı Uğur Işılak konser verdi. Daha sonra Parka akın eden on binlerce kişi süpersonik uçaklarla nefes kesen Türk Yıldızları’nı izledi.

 Alanı dolduranlar, cep telefonları, tablet bilgisayarlar ve fotoğraf makineleriyle, yaklaşık yarım saat süren gösteriyi görüntülemeye çalıştı. Türk Yıldızları, Konya semalarına Mevlana figürleri, meşale ve kalp çizerek vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Gösteriyi ilk kez izleyenler büyük bir heyecan yaşadı. Dünyanın en iyi anlatıcısı olarak gösterilen Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Bülent Savaş ise gösteriyi heyecanlı bir şekilde vatandaşları anlatarak bilgilendirdi.

Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de programda hazır bulundu. Gösteriyi izlemek için yaklaşık 100 bin Konyalı Karaaslan Hadimi Parkı’na geldi.  Yaklaşık yarım saat süren gösteri alkışlar eşliğinde sona erdi. Birçok vatandaş Türk Yıldızları’nın en kısa sürede tekrar gösteri yapması için ilgili kuruma müracaat edeceklerini söyledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.