Türk Siyasetçi Kolat, Berlin Eyaletinde Başbakan Yardımcısı Oluyor

Türk Siyasetçi Kolat, Berlin Eyaletinde Başbakan Yardımcısı Oluyor

Berlin Çalışma, Uyum ve Kadın Senatörü Dilek Kolat, Berlin Eyaleti’ne başbakan yardımcısı olarak atanacak. Böylece 50 yıllık göç tarihinde bir Türk ilk kez başbakan yardımcısı olacak. Berlin Senatosu Basın Sözcülüğü başbakan adayı...

Berlin Çalışma, Uyum ve Kadın Senatörü Dilek Kolat, Berlin Eyaleti’ne başbakan yardımcısı olarak atanacak. Böylece 50 yıllık göç tarihinde bir Türk ilk kez başbakan yardımcısı olacak.

Berlin Senatosu Basın Sözcülüğü başbakan adayı Michael Müller’in (SPD) Dilek Kolat’ı başbakan yardımcısı olarak atayacağını, ancak atamanın 11 Aralık’ta resmiyet kazanacağını söyledi.

Berlin’e üçüncü kez başbakan seçilen Sosyal Demokrat Partili Klaus Wowereit görevini yasama süresi dolmadan bırakacağını açıklamış ve siyasetten çekileceği tarih olarak da 11 Aralık gününü bildirmişti. Bunun üzerine SPD yeni başbakan arayışına girmiş ve delegelerin oylarıyla şu anda Kent Geliştirme Senatörlüğünü yürüten Michael Müller’i başbakanlık koltuğuna oturacak kişi olarak seçmişti.

Berlin Çalışma, Uyum ve Kadınlardan Sorumlu Senatör Kolat da Müller’in resmen başbakan olmasından sonra başbakan yardımcısı olarak atanacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.