Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Türk Olmak

Türk Olmak

Can Ataklı, “Türk olmaktan utanılacak günler yakında” isimli yazısının bir paragrafında şöyle diyor: “Türk demek ayıp.

Kimse şaşırmasın ama inanın Türk olmaktan utanılacak günlere doğru hızla ilerliyoruz. Gerçi özellikle AKP yandaşı liberal maskeli faşistler zaten Türk kavramına olan alerjilerini her fırsatta ve artık hiç utanmadan, çekinmeden dile getiriyorlar. Nihai amaç ise kendisini Türk hissedenlerin de büyük bölümünde bir utanç yaratmak. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti devleti ağır bir tahribata uğrayacak ve dönüşümün gerçekleşmesi yolunda önemli adım atılacak” (1)

Söz konusu yazarı, geçen hafta Haber Türk’te “Kürt Açılımı” ile ilgili düzenlenen programda izledim. Köşesinde yazdıklarını orada dile getirdi. Mesela, “Osmanlı Devleti emperyalist bir devlettir” dedi. Kürt sorununu bilmezlikten geldi. Zaman zaman AKP’ye yüklendi…

Biz bu yazımızda, sadece yukarıya aldığımız paragraf üzerinde duracağız. Nasip olursa başka bir günde Osmanlı Devleti’nin emperyalist bir devlet olmadığını, hakkın hâkimiyeti için çalıştığını izah ederiz.

Türk kavminden olmak, ne övünç kaynağıdır ve ne de utanılacak bir meseledir. Kavimlerin varlığı Allah’ın ayetlerindendir.

Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Onun delillerinden biri de, gökleri ve yeri yaratması, lisanlarınızın ve renklerinizin değişik olmasıdır. Şüphesiz bunda bilenler için (alınacak) dersler vardır” (2).

İnsanın kendi kavmiyle övünmesi, kendi kavmini utanma vesilesi yapması veya bir kavimden olanları utanma vesilesine dönüştürmeye kalkışılması tam anlamıyla ırkçılıktır.

İşi bu noktaya getirenler kavmiyetçilerdir. Başka bir ifade ile kavmiyetçiliği üstünlük vesilesi yapanlardır. İşte Türkiye’nin hastalığı budur. Kürt sorunu, irtica sorunu, laiklik sorunu buradan kaynaklanmaktadır.

Çünkü bu hastalık, adaleti, hak ve hukuku ortadan kaldırır. Bir misal verelim: Geçen sene hacda Kâbe-i tavaf ederken önümde ve arkamda bir metre boşluk varken biri beni arkamdan itekledi. Döndüm geriye, 45- 50 yaşında uzun boylu birisi beni itekleyen; bir şey demedim. Beden dilimden etkilenmiş ki, dedi ki bana:

“ -Senin Türk olduğunu bilemedim.

Ben de şöyle dedim:

- İnsan olmak kafi değil mi?

Üstünlük takvadadır.(3) İmam Nevevi takvayı şöyle tarif ediyor: “Ahrette muzır olacak şeylerden sakınmaktır.”

Dolayısıyla yukarıda paragrafta geçen korkuların bir manası yoktur.

Kaynaklar.

1.Vatan Gazetesi, 03.08. 2009

2. Rûm: 22

3. Bkz: Hucurat: 13 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR