'Türk Milleti Bağımsızlığıyla Dünya Milletlerine Örnek Oldu'

'Türk Milleti Bağımsızlığıyla Dünya Milletlerine Örnek Oldu'

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 94.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin açılışının 94. yıl dönümü Erzurum'da düzenlenen sade törenle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yakutiye ilçesi Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde ilk tören gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, anıtan çelenk sunup saygı duruşunda bulundu. Arslan, milli birlik ve beraberlik duygusunun irade şeklinde dönüştüğü TBMM'nin açılışının yıl dönümünü kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 94 yıl önce Türk milletinin emperyalizme, baskı ve zulume karşı Atatürk'ün ulusal milli egemenliği hakim kıldığına işaret eden Arslan,"Bugün Türk tarihindeki önemli günlerden birisini yaşamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Atatürk ve Türk milleti bağımsızlıktan taviz vermemiş,bağımsızlık felsefesiyle esaret altındaki bütün dünya milletlerine örnek olmuştur." dedi.

Öğrenciler adına konuşan Polis Amca İlköğretim Okulu 9 sınıf öğrencilerinden Gamze Aybar, Atatürk'ün gençliğe ve çocuklara güvendiğini söyledi. Aybar, Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti gençliğe emanet ettiğini belirterek,"Atatürk çocuk ve gençleri seviyordu. Onlara Cumhuriyeti emanet etti. Yeryüzünde çocuklara bayram armağan eden tek lider Atatürk'tür. Gençlik olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü ebediyyen koruyacağız." dedi.

İki öğrencinin şiir okumasının ardında havuzbaşındaki törenler sona erdirildi. Erzurum erkek halk oyunları ekibinin programda olmasına rağmen, tören alanına geç gelmesi üzerine, folklor gösterisi gerçekleştirilmedi. Alana gelen folklorcular sessize alandan uzaklaştı.

Bayram törenleri daha sonra Palandöken ilçesi Yenişehir AVM'deki Kültür Merkezi Salonu'nda, öğrencilerin gösterisiyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.