Türk kahvesi cep yakıyor!

Türk kahvesi cep yakıyor!

Türk toplumu için ayrı bir öneme sahip olan Türk kahvesi, fiyatıyla cep yakıyor. Vatandaş, Türk kahvesinin kilogram fiyatı 50 TL olunca, diğer kahve çeşitlerine yöneliyor

Türk toplumu için ayrı bir öneme sahip olan Türk kahvesi, fiyatıyla cep yakıyor. Vatandaş, Türk kahvesinin kilogram fiyatı 50 TL olunca, diğer kahve çeşitlerine yöneliyor. Osmanlı divan, kakule, sütlü menengiç, tarçınlı ve fındıklı kahveler de fazlasıyla tercih ediliyor. Günde en az 2 kez tüketilmesi önerilen hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydasıyla çoğu vatandaşın vazgeçilmezleri arasında yer alan kahve, pahalı olsa da vatandaşlar tarafından yine de çokça tercih ediliyor. Türk kahvesi tezgâhlarda 50 TL'den satışa sunulurken, Osmanlı kahvesi de 10 liraya satılıyor. Türk kahvesinin fiyatının pahalı olması, esnaflarda alternatif kahve arayışını da ortaya çıkarıyor.

KARIŞIMLI KAHVELER DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Kahve içme kültürünün geçmişten gelen bir adet olduğun söyleyen esnaf Yusuf Çatlıoğlu, bu dönemde Osmanlı kahvesinin daha fazla rağbet gördüğünü dile getirdi. Osmanlı kahvesinin paket halinde 10 TL'ye, Türk kahvesinin kilosunun ise 50 TL'ye satıldığını söyleyen Çatlıoğlu, “Türk kahvesi, diğer kahvelere göre daha az tüketiliyor. Kilosu pahalı olunca vatandaş, başka kahve alıyor. Az da olsa vatandaş Türk kahvesini almayı ihmal de etmiyor. Osmanlı divan kahvesinin yanı sıra vatandaş; kakule, sütlü menengiç, tarçınlı ve fındıklı kahveleri de fazlasıyla tercih ediyor. Karışımlı kahveler, vatandaşa daha cazip ve lezzetli geliyor” şeklinde konuştu.

GÜNDE EN FAZLA 2 KEZ TÜKETİLMELİDİR

“Kahve günde en fazla 2 kez tüketilmelidir” diyen Çatlıoğlu, şunları kaydetti: “Doktorlar, kahvenin insan sağlığına olan faydasını her zaman söylüyor. Diyetisyenlerin de önerdiği gibi Türk kahvesi düzenli kullanıldığı takdirde kilo verdiriyor. Alzheimer, Diyabet, Zihni boşaltmak, stresten uzak durmak, karaciğer yağlanması, İltihap sorunları, Baş ağrısı, Safra taşı gibi sorunların baş düşmanı olan Türk kahvesinin kalbe de iyi geldiği gözlemleniyor. Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi geliyor. Araştırmalar düzenli olarak Türk kahvesi içenlerde kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koyuyor.”

ŞURA SARIOĞLAN-GAMZE ERYILMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum