Türk Hava Kuvvetleri'ne Ait Savaş Uçakları Bakü'de

Türk Hava Kuvvetleri'ne Ait Savaş Uçakları Bakü'de

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Azerbaycan ve Türkiye silahlı kuvvetlerinin ortak askeri tatbikatlarına katılmak üzere Bakü'ye geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün gerçekleşecek...

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, Azerbaycan ve Türkiye silahlı kuvvetlerinin ortak askeri tatbikatlarına katılmak üzere Bakü'ye geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün gerçekleşecek ortak askeri tatbikata, her iki ülkenin 30'dan fazla savaş uçağı ve helikopterinin katılacağı bildirildi. Gerçek hava saldırılarının yapılacağını vurgulayan Bakanlık, söz konusu tatbikatta, Mig-29, F-16, Su-25 savaş uçakları, C-130 Hercules nakliye uçakları, Mi-24, AH-1W Super Cobra, Mi-17, Skorski UH-60 savaş helikopterlerinin de bulunacağının altını çizdi.

13 Eylül'de başlayan ve 20 Eylül'e kadar devam edecek tatbikata, 30 bin askeri personel, 250'den fazla zırhlı araç, çeşitli çapta füze ve top, onlarca uçak ve helikopter katılıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.