Türk futbolunun gözü  kulağı bu toplantıda

Türk futbolunun gözü kulağı bu toplantıda

Süper Lig Kulüplerinin gözü kulağı bugün yapılacak yayıncı kuruluş toplantısında olacak. TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş beIN sports arasındaki naklen yayın ücretlerine ilişkin krizle ilgili bugün bir toplantı daha yapılacak

TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş beIN sports arasındaki naklen yayın ücretlerine ilişkin krizin bugün gerçekleşecek zirvede çözümlenmesi bekleniyor.

Yayıncı kuruluş BeIN Sports ile Kulüpler Birliği ve Federasyon arasındaki görüşmeler sürerken, ödemeler ve yeni sezon öncesi kur hakkında yaşanan anlaşmazlık devam ediyor.

beIN Sports`un sahibi olduğu Digiturk`ün yıllık 500 milyon dolar olan ödemeyi 3.80 TL kur üzerinden yapmak istemesi krize yol açmıştı. Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman da yaptığı açıklamada beIN Sports`a çağrıda bulunarak yükümlülüklerini yerine getirmesini istemişti. Digiturk yetkilileri ile Türkiye Futbol Federasyonu son 45 günde 12 kez buluştular, fakat görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.

Yayıncı kuruluş ile kulüpler arasındaki sıkıntıların sona ereceğini düşündüğünü vurgulayan Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, “Yarın(Bugün) toplantı var. Ücretlerin ödenmeme gibi bir durumun devam edeceğini söyleyemem. Döviz aşağıya doğru gidiyor. Bu durumların konuşulmasının Türk futboluna zarar verdiğini düşünüyorum. Yarın bu duruma güzel bir nokta koyup iyi bir sezon yaşarız diye umut ediyorum. Bu anlaşmazlık sonucunda kimse kazanamaz. Takım dönene kadar biz bu problemi çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

KONYASPOR’UN DA GÖZÜ BU TOPLANTIDA

Yayıncı kuruluşun kulüplere şuana kadar ödeme yapmaması takımları zor duruma soktu. Bein Sport’un Hem ödeme yapmaması hem de yeni sezon öncesi kriz yaşaması diğer kulüpler gibi Konyaspor’u da etkiledi. Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten kulüplerle yayıncı kuruluş arasında yaşanan kriz ile ilgili “Sıkıntı büyük ve çözüme yönelik bir adım atılmıyor. Tüm Süper Lig kulüpleri kilitlendi. Temmuz başında kulüplere ödenecek para hiç kimseye ödenmedi.

Kulüplerin sezon öncesi yapacakları transferler için sezon içinde alacakları paranın yaklaşık yüzde 20’si Temmuz başında bütün kulüplere ödenirdi. Şu ana kadar hiç bir ödeme yok” açıklamasını yapmıştı. Yapılacak toplantıdan çıkacak sonuç Konyaspor’u da yakından ilgilendiriyor

FERHAT TÜRKOĞLU/SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.