Türk Elçiliğini Kurşunlayan Ermeni Saldırgan Tutuklu Yargılanacak

Türk Elçiliğini Kurşunlayan Ermeni Saldırgan Tutuklu Yargılanacak

Pazartesi günü Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği’ne silahlı saldırıda bulunan Ermeni asıllı iş adamı Artur Mirzoyan’ın (43) tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. 5 yıl hapis cezası istenen Ermeni saldırgan en az 1 ay süre ile...

Pazartesi günü Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği’ne silahlı saldırıda bulunan Ermeni asıllı iş adamı Artur Mirzoyan’ın (43) tutuklu olarak yargılanmasına karar verildi. 5 yıl hapis cezası istenen Ermeni saldırgan en az 1 ay süre ile tutuklu kalacak.

Moskova Hamovniçeski Mahkemesi’ne getirilen Mirzoyan, suçunu itiraf etti. Mirzoyan, mahkemede “Suçumu itiraf ediyorum. 500 bin ruble ödemeye hazırım ve soruşturma devam ettiği sürece Rusya’yı ter ketmeyi düşünmüyorum.” dedi.

Açıklama yapan zanlının avukatı G.Şatvoryan, “Müvekkilim evli ve iki çocuğu var. Çalışıyor ve saklanmaya hazırlanmıyor. Suç işlerken saklanmadı ve polisin gelmesini bekledi. Söz konusu işlediği suç, kendisinin tutuksuz yargılanmasına izin veriyor. Dolayısıyla kefaletle serbest bırakılmasını istiyoruz. O toplum için tehlike arz etmiyor. Onun eylemi insanları hedef almadı ve müvekkilim insanlara zarar vermeyi planlamadı.” savunmasında bulundu.

Müvekkilinin deli olmadığını da sözlerine ekleyen avukat, “Henüz eylemin nedenleriyle ilgili konuşmak istemiyor. Bu arada kendisinin silah taşıma ruhsatı da var.” şeklinde konuştu.

Bu arada Metro gazetesine konuşan Mirzoyan’ın sahibi olduğu Dobrıye Les şirketi yetkilisi, zanlının dedelerinin 1915 Ermeni olayları nedeniyle Türkiye’den Ermenistan’a kaçtığını söyledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Türkiye Büyükelçilik binasına sabah saatlerinde gelen Mirzoyan, aracını park ettikten sonra av tüfeği ile tabelaya iki el ateş açmış, Rus polisi müdahale ederek saldırganı göz altına almıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.