Türk Eğitim Sen'nden Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen'nden Suç Duyurusu

Türk Eğitim Sen, okul müdürlerinin görevden alınması ve yeni görevlendirilen müdürlerin tamamına yakınının Eğitim Bir Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle bazı milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Türk Eğitim...

Türk Eğitim Sen, okul müdürlerinin görevden alınması ve yeni görevlendirilen müdürlerin tamamına yakınının Eğitim Bir Sen üyelerinden seçildiği gerekçesiyle bazı milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türk Eğitim Sen 4, 7 ve 8 nolu şube başkanları İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek şikayet dilekçesini savcılığa verdi. Dilekçede şüpheli olarak İstanbul Avrupa yakasındaki ilçe milli eğitim müdürleri ve diğer yetkililer gösterildi. Şüphelilerin irtikap ve görevi kötüye kullanmak suçlarından yargılanmaları istendi.

Okul müdürlerini haksız hukuksuz bir şekilde görevlerinden eden idareciler hakkında görevi kötüye kullanmak ve irtikap suçundan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Türk Eğitim Sen 8 Nolu Şube Başkanı Remzi Özmen, “İlçe şube müdürleri ve puanlamaya giren insan kaynaklarından sorumlu, eğitim öğretimden sorumlu şube müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü bu arkadaşlarımız devletin kendilerine verdiği görevi kötüye kullanmışlardır. Bir ilçe milli eğitim müdürümüze gittiğimde ifade aynen şöyle oldu, ‘geçmişte ceberrüt de olsa bir devlet anlayışı vardı şimdi o da yok.’ Görünen o ki bunlar kendi iradeleriyle hareket etmemişlerdir. Dışarıdan birilerinin müdahalesiyle bu puanları vermişlerdir. Dolayısıyla suç işlemişlerdir. Devlette görevli olmayanlar idarecilerimizi değerlendirmiştir. Bu son derece büyük bir suçtur, esas paralel yapılanma da budur. Devletin dışındaki birilerinin görevi olmayan birilerinin idarecilerimizi değerlendirmesi utanç vericidir.” dedi.

Birçok okul müdürünü tanımadıkları halde puan verdiklerine de şahit olduklarını kaydeden Özmen, “En bariz örneği Kağıthane İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşmiştir. Bayram Ercan adlı okul müdürü, şube müdürüne ‘beni tanıyor musun?’ diye sormuştur. Şube müdürürünün ifadesi ‘tanımıyorum’ olmuştur. Bu tutanak altına alınmıştır. Tanımadığın halde nasıl puan veriyorsun şeklinde de bir cevap vermiştir. Bu kadar aciz bir devlet durumuna geldik. Devlet olmaktan çıktık. Ne yazıkki Baas yönetimine doğru gidiyoruz. Yeni Esatlar, yeni Saddamlar Türkiyemizde türemeye başlıyor.” diye konuştu.

BAKAN SAÇLARINI DEĞİRMENDE AĞARTMIŞ

Konunun tamamen siyasi olduğuna işaret eden Özmen, “Elimde liste var. Kendi bölgemde 50 okul müdürü barajı geçiyor. 44 tanesi Eğitim Bir Sen üyesi, 3 tanesinin sendikası yok, 3 tanesi kerhen Türk Eğitim Sendikası. Bu kadar da gaddar bir şekilde değerlendirme yapılmıştır. Bunun siyasi olduğu herkesin malumudur. Bakan Bey hikaye anlatmasın. Saçlarını değirmende ağartmıştır. Eğer gerçekten profesörlükte ağartmış olsaydı bu gerçekleri görmüş olurdu.” ifadelerini kullandı.

Sarıyer’de emekli olan okul müdürüne puan verildiğini anlatan 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kavlu, “Emekli okul müdürüne rahmetli olmuş okul müdürüne puan verildi. Böyle bir iş bilmezlik, acizlik var. Devlet oyuncak haline gelmiş durumda bu iş bilmezlerin elinde. Bütün bu yapılanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

Türkiye genelinde 8 bin okul müdürünün görevine son verildiğini söyleyen 4 Nolu Şube Başkanı Erdinç Öztaş, “Sayın Bakanımız bu rakamı çok hafife alıyor. ‘Yüzde 50’si’ diyor. Sayın Bakan herhalde sayı saymayı bilmiyor, 8 bin rakamını küçümsüyor. İstanbul’da 900’e yakın okul müdürü görevden alınmıştır. Şu anda okullar açılacak okullarda müdür yok.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.