Türk Eğitim Sen'den Milli Eğitim'e Siyah Çelenk

Türk Eğitim Sen'den Milli Eğitim'e Siyah Çelenk

Sivas Türk Eğitim-Sen, eğitimde yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, okul müdürlerinin performans değerlendirilmesinde ötekileştirme...

Sivas Türk Eğitim-Sen, eğitimde yaşanan olumsuzluklara tepki göstermek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, okul müdürlerinin performans değerlendirilmesinde ötekileştirme ve adam kayırmanın çok bariz bir şekilde ortaya çıktığını savundu. TEOG sınavları sonrası veli ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların ortada olduğunu anlatan Eryıldız, birçok okulda öğretmen açığı bulunduğunu ve çok sayıda öğretmenin atanmayı beklediğini kaydetti.

Nuri Eryıldız, sendika üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’ın 'Okul müdürlerine sadece kendilerinin değil, öğretmen ve okul aile birliğinin de puan verdiği' şeklindeki açıklamalarına karşılık olarak okul müdürlerine verilen puanların açıklanmasını isteyen Eryıldız, okullarında tam puan alan okul müdürlerinin 75’in altında puan verilerek yandaş olmadığı için elendiğini öne sürdü.

“MÜDÜRLER KAMERAYLAMI GİTSİN?”

Okul müdürlerinin tehdit edildiği iddialarını yineleyen Eryıldız, “Okul müdürlerimizin incitilmesi ve ilçelere gitme ile tehdit edildiği konusunda, böyle bir şey olmadığını ve takımına güvendiğini söyleyenler. Bunun belgelendirilmesini isteyenler. İnsanlar bundan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelirken kamera ile gelip orada yaşadıklarını kayıt altına mı alsınlar?” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMCİLERİN ARASINA AYRIMCILIK VE NİFAK SOKULMAMALI”

“Ülke genelinde TEOG sınavları sonucu topluma yaşatılan sıkıntı ortadadır. Şimdi veliler öğrencisini evinin yakınında bir okula getirebilmenin mücadelesini vermekteler. TEOG sistemi daha ilk yılında iflas etmiş durumdadır.” diyen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "

“Okulların açılmasına sayılı günler kala birçok ilde onarımı bitmeyen okullar kimsenin umurunda değildir. Eğitimcilerin yaşadığı sosyal ve ekonomik huzursuzluklar görmezden gelinmektedir. Öğretmenlerin tayinlerde yaşadığı sıkıntılar hala devam etmektedir. Yapılan uygulamalarla eğitimciler arasına ayrımcılık ve nifak sokulmamalıdır. Eğitimcilerin huzursuzluğunun eğitim ortamına ve topluma yansımaları çok iyi hesap edilmelidir. Atanamayan öğretmen sorunu bakanlığın umurunda bile değildir. Yine okullar öğretmen açığı ile eğitim-öğretime başlayacaktır.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimin ve eğitimcinin gerçek sorunlarını görmek ve çözüm üretmek zorunda olduğunu savunan Nuri Eryıldız, “Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde yaşanan olumsuzluklara tepkimizi göstermek üzere bugün bütün illerimizde Milli Eğitim Müdürlükleri önüne siyah çelenk bırakıyoruz. Eğitimde yaşanan sıkıntılar ve eğitimcilerin haklarının korunması noktasında mücadelemiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.