Türk Eğitim-sen Yarın Ülke Genelinde İş Bırakıyor

Türk Eğitim-sen Yarın Ülke Genelinde İş Bırakıyor

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, "Bakanlık eğitimdeki sorunların sadece yapılan açıklamalarla ve yandaş kadrolaşma ile çözüleceğini düşünmektedir. Eğitimdeki bütün olumsuzluklara ve haklarımızın gasp edilmesine...

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, "Bakanlık eğitimdeki sorunların sadece yapılan açıklamalarla ve yandaş kadrolaşma ile çözüleceğini düşünmektedir. Eğitimdeki bütün olumsuzluklara ve haklarımızın gasp edilmesine dur demek için 24 Eylül Çarşamba günü bütün illerimizde iş bırakıyor ve alana iniyoruz." dedi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nuri Eryıldız, eğitimin ve eğitimcinin sorunlarının bitmek bilmediğini savunarak, "Geçtiğimiz günlerde okul müdürlerinin görevden alınması ile başlayan kaos, önümüzdeki günlerde müdür yardımcılarının görevden alınması ile devam edecektir. Bakanlık daha önce gündeme getirdiği öğretmene rotasyon uygulamasını yasa olarak TBMM'den geçirmiştir. Öğretmenler olarak eğitim-öğretim yılı sonunda rotasyon uygulaması ile karşı karşıya kalacağız." şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal kayıplarının her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Eryıldız, "Yıllardır yılan hikâyesine dönen ek ders ücretleri ile ilgili düzenleme hala yapılmamıştır. Öğretmene nöbet ücreti ödenmesi isteğimiz birilerinin umurunda bile değildir. Yaşadığımız bütün olumsuzluklar yetmiyor gibi eğitim çalışanları olarak bizi idare edenlerin incitici söz ve tavırları çok açık ortadadır. Öğretmenler toplum karşısında adeta gereksiz bir meslek gurubu olarak gösterilmektedir." sözlerine yer verdi.

"Eğitim 'ben yaptım oldu' mantığı ile yürütülmekte, yapılan uygulamalarla öğrenci ve velilerin yaşadığı mağduriyetler görmezden gelinmektedir." diyen Eryıldız, şunları söyledi: "Eğitimi günübirlik kararlarla yönetmeye çalışan bakanlık eğitimdeki sorunların sadece yapılan açıklamalarla ve yandaş kadrolaşma ile çözüleceğini düşünmektedir. Eğitimdeki bütün olumsuzluklara ve haklarımızın gasp edilmesine dur demek için 24 Eylül Çarşamba günü bütün illerimizde iş bırakıyor ve alana iniyoruz."

İş bırakma eylemi konusunda eğitim çalışanlarına seslenen Nuri Eryıldız, şöyle devam etti: "İş bırakma eylemi asla ve asla suç teşkil etmemektedir. Bu bizim yasal hakkımız. Türkiye Cumhuriyeti devleti bununla ilgili ceza verilemeyeceğini ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) sözleşmelerini imzalamakla ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni kabul etmekle, 4688 ve 2821 sayılı yasaları çıkarmak suretiyle kabul etmiştir. Ayrıca bu konu ile ilgili Danıştay kararları da çok açık şekilde göstermektedir ki sendikamızın aldığı karar gereği iş bırakma eylemine katılan hiçbir üyemize ceza verilemez. Yapacağımız bu eylemde bütün eğitim çalışanı arkadaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Sendikamızın üyesi olmayan arkadaşlarımız da sevk alarak eylemimize destek verebilirler. Unutulmamalıdır ki eğer bir ve beraber olursak, sesimizi yüksek perdeden duyurursak, o zaman yanlışlıklara, haksızlıklara ve adaletsizliğe dur demek mümkün olabilecektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.