Türk Eğitim Sen Üyeleri Anayasa Mahkemesi'ne Mektup Gönderdi

Türk Eğitim Sen Üyeleri Anayasa Mahkemesi'ne Mektup Gönderdi

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi, okullarda yönetici kıyımına neden olan yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne mektup gönderdi. Sendika üyeleri, bunun için okul müdürlerinin kazanılmış haklarının usulsüzce ve siyasi bir...

Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi, okullarda yönetici kıyımına neden olan yasanın iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne mektup gönderdi. Sendika üyeleri, bunun için okul müdürlerinin kazanılmış haklarının usulsüzce ve siyasi bir linçle ellerinden alındığını ancak bölge idare mahkemelerinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, konuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunduğu, buna destek amacıyla hazırlamış oldukları mektupları Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderdiklerini söyledi. Şenol, "Sizlerin de bildiği gibi görevlerinden alınan okul müdürleri ile ilgili olarak idare ve bölge idare mahkemelerinden yürütmeyi durdurma kararları çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Ancak bu sorunun kökten çözülmesi için Anayasa Mahkemesinin bu kıyım yasasını iptal etmesi gerekmektedir." dedi.

Şenol, okul müdürlüğü sınavına girecek insanların fişlendiğini, haklarının yendiğini ifade etti. Şenol, şunları söyledi: "Okul müdürlüğü sözlü sınavına girecek kişiler Türk Eğitim-Sen üyesi, Türk faşisti, Aktif Eğitim-Sen üyesi, Alevi diye fişleniyor. Bütün bunlar oluyor. Sayın Haşim Kılıç; sen bunları duymuyor musun? Bu yasanın evrensel hukuk normlarına göre de bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir. Daha fazla mağduriyetler yaşanmaması için adaletin acilen tecellisi gerekmektedir. Bizim talebimiz; bu yasanın, Anayasa Mahkemesi gündemine bir an önce alınarak görüşülmesidir. Danıştay’da açtığımız yönetmelikle ilgili dava da en kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır. Bizler adam kayırma yöntemiyle makamların peşkeş çekilmesini değil, alın teriyle makamlarını alanların, görevlerinin iadesini talep ediyoruz."

Nizamettin Şenol, hukuka güvendiklerini, zira hukukun bir devletin en büyük dayanağı, koruyucu şemsiyesi ve temeli olduğunu ifade ederek, hukuku yok edecek bu uygulamaların bir an önce durdurulmasını istediklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.