Türk Eğitim-sen -Şube Başkanı: Öğretmenler, 364 Gün Kıyıma Uğratılıyor

Türk Eğitim-sen -Şube Başkanı: Öğretmenler, 364 Gün Kıyıma Uğratılıyor

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Öğretmenler yılın 364 günü siyasiler tarafından kıyıma uğratılıyor." dedi. Şube Başkanı Mustafa Uğur, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.     Türk...

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, "Öğretmenler yılın 364 günü siyasiler tarafından kıyıma uğratılıyor." dedi. Şube Başkanı Mustafa Uğur, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Türk Eğitim-Sen tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarını tespit edebilmek amacıyla bir anket çalışması düzenlendiğini belirten Uğur, anket sonuçlarını paylaştı. Uğur; "23 bin 562 eğitimcinin katılım gösterdiği anket sonuçlarında öğretmenlerin yüzde 93.9'u kredi kartı batağında, ankete katılanların yüzde 24,8'inin bankalara 50bin TL'den fazla borcu var, ankete katılanların yüzde 32,8'i borçları nedeniyle herhangi bir malını kaybetmiş kısacası hükümet politikaları yüzünden yok olmaya terk edilmiştir." dedi.

    Öğretmenlerin ekonomik alanda olduğu kadar sosyal ve çalışma hayatında da negatif değerler ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Uğur, "Ankete katılanların yüzde 97,2'si yönetici atamalarının hakkaniyetle yapılmadığını, yüzde 58,1'inin il içi öğretmen rotasyonuna karşı olduğunu, yüzde 71'i ise öğretmenlerin toplumdaki itibarlarının hiç iyi olmadığını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 77,1'i okullarda can güvenliği olmadığını, yüzde 26,8'i ise öğretmenlik dışında ek işler yaptığını belirtiyor. Anketin en önemli sorusu olan 'Size göre Türkiye için en büyük tehdit nedir?' sorusuna ise eğitimcilerin yüzde 42,8’i ise adam kayırmacılık ve kadrolaşma cevabını veriyor." diye konuştu.

    Uğur sözlerine şu şekilde devam etti: "Tüm bu sonuçlara baktığımızda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde sırf göz boyamak adına açıklamalar yapan ama eğitimcilerin durumunu iyileştirici manada hiçbir çalışma yapmayan beceriksiz siyasilere ve onların arka bahçelerine yeter artık diyoruz. Eğitimciler hiç kimsenin yükselmek için kullanacağı basamak değildir. Kapılar ardında Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'e hakaretler edip, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Atatürk üstünden mesaj vermeye çalışan gizli giden düşmanların samimiyetsizliğinin bütün eğitimciler farkındadır. Biz öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde buruk bir kutlama yapacak olsak da bugün bir kez daha okullarda yetişen bu ülkenin geleceğine Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okutarak gerçekleri bir kez daha gür bir sesle öğreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın diyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.