Türk Eğitim-sen: Öğretmenler Kredi Borcu İle Yasal Takipte

Türk Eğitim-sen: Öğretmenler Kredi Borcu İle Yasal Takipte

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, kredilere mahkum edilen birçok eğitimcinin borçlarını ödeyemediği için yasal takibe düştüğünü belirtti. Şenol, "Tüm bunların karşısında 'Memnun-Sen' adlı sarı sendika hükümetin...

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, kredilere mahkum edilen birçok eğitimcinin borçlarını ödeyemediği için yasal takibe düştüğünü belirtti. Şenol, "Tüm bunların karşısında 'Memnun-Sen' adlı sarı sendika hükümetin arka bahçesi, noteri gibi hareket etmekte; öğretmen camiası adına kazanımlar yerine makam sendikacılığı yapmaktadır." dedi.

Ekrem Şenol, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, eğitimcilerin durumlarının pek iç açıcı olmadığını ifade etti. Öğretmenler Günü’nün öneminin sadece günün isminde kaldığını ifade eden Şenol, şöyle devam etti: "Öğretmenlerimiz bu günü mutlu bir gün olarak yaşayamamaktadır. Düşünün ki okullarda işleyişin ana unsuru olan binlerce müdür ve müdür yardımcısının makamlarıyla oynanmıştır. İdareci eksikliklerinden veya benim adamım mantığıyla atanan liyakatsiz idarecilerden dolayı işler aksamaktadır. Çalıştıkları kurumlarda yaşanan tehdit, adam kayırmacılık ve kadrolaşma öğretmenleri bezdirmiştir. Atamalarda eş özrünün kaldırılması korkusu yaşanılırken bir de süreci belirsiz bir rotasyon çalışması başlatılmaktadır. Sekiz yılını dolduran öğretmenlerin rotasyona tabi tutulması, ardında il dışı rotasyonu da gündeme getirmekte; büyük ekonomik kayıplar ve sosyal yaraları hazırlamaktadır. Rotasyon kapsamında 400 bin öğretmenin yerleri değiştirilerek mağdur edilecektir. Okullarda öğretmenin itibarı düşürülmüş; öğrenci ve velilerin uyguladığı şiddete maruz kalma oranı artmıştır. Öğretmenlerimiz can güvenliği tehlikede olduğundan korkarak eğitim öğretim yapmaktadır. Toplu sözleşme rezaletinden sonra iyice yoksullaşan öğretmenler, düşük bir ücrete mahkum edilmiştir. Enflasyon farkından ek derslere birçok kalemde zam alamamıştır. Hükümet enflasyon hedefini tutturamamış, enflasyon farkı ödemeyerek öğretmenleri mağdur etmiştir."

Kredilere mahkum edilen birçok eğitimcinin borçlarını ödeyemediği için yasal takibe düştüğünü vurgulayan Şenol, hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’e gönderme yaparak, "Tüm bunların karşısında 'Memnun-Sen' adlı sarı sendika hükümetin arka bahçesi, noteri gibi hareket etmekte; öğretmen camiası adına kazanımlar yerine makam sendikacılığı yapmaktadır." eleştirisinde bulundu.

Öğretmenlerin bunca olumsuzluklara rağmen mesleklerine özveriyle sarıldıklarının altını çizen Şenol, Edirne’den Kars’a görevi başında olan tüm öğretmenlerin gününü kutladığını kaydettti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.