Türk Eğitim Sen: İzmir’de Okul Müdürü Atamaları Şaibeli

Türk Eğitim Sen: İzmir’de Okul Müdürü Atamaları Şaibeli

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, “Sınava Dayalı Yönetici Atamaları“ kapsamındaki sözlü mülakat sınavının şaibe altında yapıldığını iddia etti.

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Demir, “Sınava Dayalı Yönetici Atamaları“ kapsamındaki sözlü mülakat sınavının şaibe altında yapıldığını iddia etti. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın da istifa etmesini istedi.

Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde 26-29 Ağustos 2013 arasındaki sözlü sınavda açıktan yandaşlık yapıldığını öne süren Demir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 29 Ağustos 2013 tarih ve 63385 sayı ile yayınlanan Yönetici Atama konulu yazı, yeni bir fiili durumun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Yazıda, ‘Yapılacak atamalarda, aynı binada veya aynı bahçede eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren birden fazla eğitim kurumuna ayrı ayrı kurum kodu ve müdür norm kadrosu verilmiş ise de bu eğitim kurumu müdürlüklerine ayrı ayrı atama yapılması eğitim öğretimi olumsuz etkileyeceğinden, söz konusu eğitim kurumlarının müdür norm kadrolarından sadece birine müdür ataması yapılacaktır.’ denmektedir. Bu durum, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2013 tarihinde boş ilan edilen eğitim kurumlarının norm kadrolarının yeniden gözden geçirilmesi ve mevcut kurumlardan aynı bina ya da bahçede olanların müdürlük normlarının belirli bir süreyle açılmaması anlamı taşımaktadır. Bu yeni durum, birçok sorunun da oluşmasına sebebiyet vermektedir. Atama yapılmasında esas teşkil edecek olan yazılı sınav puanının yüzde 70’i, sözlü sınav puanının yüzde 30’u ve EK-1 Yönetici Değerlendirme Formu'na göre hesaplanan puan, başvurular esnasında EK-1 Yönetici Değerlendirme Formu'nu adaylardan isteyerek yazılı ve EK-1 form puan ortalamalarını görebilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sözlü sınav sonuçlarını şaibe altında bırakmıştır.”

Durumun açıkça suistimal edildiğini savunan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demir, “İlimizde 29 Aralık 2012 tarihi itibariyle görevlendirilen şube müdürlerinin tamamına yakınının yandaş sendika üyesi olmasının, akabinde 28 Haziran itibariyle görevlendirmelerin yenilenmesi ve yapılan görevlendirmelerin tamamının yandaş sendika üyesi olmaları, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında oturan Sayın Vefa Bardakcı’nın tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bugün geldiğimiz noktada yapılan sözlü sınav sonuçları ortadayken Sayın Bardakcı’nın, yapılan tüm bu işlemler karşısında yapması gereken, istifa seçeneğini düşünmek olmalıdır.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.