Türk Eğitim-sen: İktidar Meb'de Kendi Paralel Yapısını Oluşturuyor

Türk Eğitim-sen: İktidar Meb'de Kendi Paralel Yapısını Oluşturuyor

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran ve sendika üyeleri, okul müdürlerinin puanlama uygulamasıyla tasfiye edilmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Başkan...

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Yılmaz Kuran ve sendika üyeleri, okul müdürlerinin puanlama uygulamasıyla tasfiye edilmesini İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Başkan Kuran,"Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları ve MEB'de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verildi. Ancak bu şekilde iktidarın MEB'de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir." dedi.

Türk Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Kuran ve sendika üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önünde MEB yasası ve akabinde çıkarılan yönetici atama yönetmeliği ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Başkan Kuran, MEB yasası ve akabinde çıkarılan yönetici atama yönetmeliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşmanın yaşandığını söyledi. "Sözüm ona paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları ve MEB'de üst düzey yöneticiler olmak üzere tam tamına 76 bin yöneticinin görevlerine son verildi." diyen Kuran, "Ancak bu şekilde iktidarın MEB'de kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir. Puanlamalarda okul müdürlerinin ne mesai arkadaşları ile ilişkileri ne okula yaptığı katkılar ne aldığı ödüller ve üstün başarı belgeleri ne akademik kariyeri ne de uluslar arası düzeyde yayınlanan makaleleri bunların hiç birisi dikkate alınmamıştır. Tek seçenek yandaşlık olmuştur." dedi.

MEB'de il içi özür durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulunan ancak tercihlerine yerleşemeyen kişilere ilçe emrine atanma hakkı getirilmediğini belirten Kuran, bu nedenle birçok kişinin il içi özür durumuna bağlı atama taleplerinin karşılanmadığını dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bırakarak, yanlış uygulamaların, kadrolaşmanın ve yönetici atama yönetmeliğine tepkilerini dile getirdiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.