Türk Eğitim Sen: Eğitimde Benim Adamım Olsun, Kim Olursa Olsun Anlayışı Başladı

Türk Eğitim Sen: Eğitimde Benim Adamım Olsun, Kim Olursa Olsun Anlayışı Başladı

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şubesi Başkanı Adnan Sarısayın, öğretmenlik mesleğine toplumda hızla kan kaybettirildiğini, 'benim adamım olsun kim olursa olsun' mantığının okulları kuşattığını söyledi. Türk Eğitim Sen İzmir 3...

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şubesi Başkanı Adnan Sarısayın, öğretmenlik mesleğine toplumda hızla kan kaybettirildiğini, 'benim adamım olsun kim olursa olsun' mantığının okulları kuşattığını söyledi.

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu Şubesi'ne bağlı eğitimciler, Öğretmenler Günü münasebetiyle İnciraltı'nda bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Sarısayın, eğitimdeki kötü gidişe dur denilmesi gerektiğini belirtti. Sarısayın, şöyle konuştu: "Ayrımcıların, benim adamım olsun kim olursa olsuncuların kirli elleri okullarımıza kadar ulaştı. Yıllarca emek vermiş, alın teri dökmüş, Türk milli eğitimini bir yere getirmek için fedakârca çalışmış okul yöneticilerimizin büyük çoğunluğu görevden alındı. Uyduruk değerlendirmelerle, milli eğitim teşkilatında oluşmuş çetelerin gayretleri ile yıllarca liyakatle çalışmış bu arkadaşlarımızın alın terleri hiç hesaba katılmadı. Büyük oranda tek özelliği yandaşlık yapmak olan, liyakatsiz kabiliyetsiz insanlara okullar teslim edildi. Yüce Allah, ‘İşi ehline veriniz’ diyor. ‘Bu anlayışla işi nasıl ehline vereceğiz? İnsanların alın teri çalınıyor. Bunları sürekli gündeme getiriyoruz. Ama değişen bir şey olmadı. Aynı tas aynı hamam."

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve mesleki sorunlarını tespit edebilmek amacıyla bir anket çalışması düzenlendiğini belirten Sarısayın, "Türk Eğitim-Sen internet sitesi üzerinden 5-19 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen ankete 23 bin 562 kişi katıldı. Anket sonucuna göre öğretmenlerimizin itibarlarının azaldığını düşündükleri aşağıdaki verilerde görülmektedir: 'Öğretmenlerin toplumdaki itibarını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna ankete katılanların yüzde 1,6’sı iyi, yüzde 27,4’ü iyi değil, yüzde 71’i de hiç iyi değil cevabını vermiştir. 'Cevabınız iyi değil ya da hiç iyi değil ise, size göre öğretmenlerin itibar kaybı yaşamasının nedeni en çok aşağıdakilerden hangisidir?' sorusuna ankete katılanların yüzde 56,9’u ülkeyi yönetenlerin öğretmenlere yönelik tahkir edici sözleri ve bakış açısı, yüzde 20,7’si öğretmenlerin maddi, sosyal ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmaması, yüzde 13,8’i eğitim sistemindeki değişikliklerin doğurduğu başarısızlıkların öğretmenlere mal edilmesi, yüzde 3,4’ü kadrolaşma, yandaş kayırmacılığı şeklinde oluşmuştur. Ayrıca öğretmenler can güvenliği konusunda da endişelidir. Ankete katılanların yüzde 77,1’i öğretmenlere yönelik şiddet olayları nedeniyle can güvenliğinden endişe ettiğini belirtmektedir." şeklinde konuştu.

Bu seneki Öğretmenler Günü kutlamalarında mülki amirlerin farklı bir kutlama usulü gerçekleştirmelerini isteyen Sarısayın, şunları ifade etti: "Öğretmenlerimizin yanlarında olmaları ve son yıllarda iyice yıpratılan meslek itibarının iadesi için bir başlangıç yapmaları için genel başkanımız İsmail Koncuk tüm valilere çağrıda bulundu. Onlara birer mektup gönderdi. Mektupta; her Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerden oluşan heyetlerin mülki amirleri ziyaret etmesinin bir gelenek haline geldiğini, fakat bu sene tam tersine mülki amirlerin öğretmenlerimizi okullarında ziyaret ederek topluma örnek teşkil edecek şekilde bir muhataplık gerçekleştirmelerini istedi. Bu tutumun, toplumda bir farkındalık oluşturması anlamında olumlu bir etkisi olacağını belirterek vali ve kaymakamlarımızdan hassasiyet göstermelerini beklediklerini ifade etti. Biz de buradan yukarıdaki anket verilerini de dikkate alarak bir kez daha İzmir Valisi ve ilçe kaymakamlarımıza bu çağrıyı yineliyoruz. 'Öğretmene saygı geleceğe yatırımdır' diyoruz. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve rahmetle anıyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.