Türk Eğitim Sen: Darbeci Hükümetler Dahi Böyle Okul Müdürü Kıyımı Yapmadı

Türk Eğitim Sen: Darbeci Hükümetler Dahi Böyle Okul Müdürü Kıyımı Yapmadı

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Kazım Sarnık, Milli Eğitim'de müdür atamalarında kıyım gerçekleştirildiğini belirterek, “Muhalif gördükleri kim varsa bütün bunları adeta doğramışlar, biçmişler. Türkiye’de darbeci hükümetler...

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Kazım Sarnık, Milli Eğitim'de müdür atamalarında kıyım gerçekleştirildiğini belirterek, “Muhalif gördükleri kim varsa bütün bunları adeta doğramışlar, biçmişler. Türkiye’de darbeci hükümetler dahi, bu şekilde bir tabloyu milletin önüne sunmadı.” dedi.

Kazım Sarnık, sendika üyeleri ile birlikte MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş’ı ziyaret ederek destek istedi. Bursa’da 482 okul müdüründen 196 kişiyi başarılı olarak ilan edildiğini, başarısızlara bakıldığında vahim bir tablo ile karşılaşıldığını dile getirdi. Bu tabloya göre başarılılar arasında Türk Eğitim Sen mensubu müdürün neredeyse kalmadığını ifade den Sarnık, Bursa’daki her 3 yöneticiden birinin ise kendi üyeleri olduğunu hatırlattı.

“DARBECİ HÜKÜMETLER DAHİ BUNU YAPMADI”

Sarnık, şöyle konuştu: “Tarlaya bir yaban canlısı nasıl giriyorsa o şekilde talan etmişler. Muhalif gördükleri kim varsa bütün bunları adeta doğramışlar, biçmişler. Türkiye’de darbeci hükümetler dahi bu şekilde bir tabloyu milletin önüne sunmadı. Yani ‘şu yöneticilerin tamamını değiştirelim de yerine emir kulları atayalım, bize biat edecek insanları atayalım’ demediler. İnsanların önce kişiliklerine baktılar.”

TOKTAŞ: BUNUN ALTINDA EZİLECEKLERDİR

MHP Bursa İl Başkanı Hasan Toktaş ise yaşanan kıyımın düzeltilmesi olarak ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini söyledi. Toktaş, “Bursa’da 160 civarında Türk Eğitim Sen mensubu müdür var. Bunların 140 tanesi yetersiz görülmüş. Ama bunların tamamına yakını sınavlara girmişler, başarılı olup müdür olmuşlar. Hatta geçen sene bu arkadaşların birçoğu, ya ilçe milli eğitim, ya il müdürü, ya kaymakam ya vali tarafından başarılı görülüp ödüllendirilmişlerdir. Şimdi de yetersiz görülüyorlar, tasfiye ediliyorlar. Bu tamamen siyasi bir karardır. Ama bunun altında bunlar ezileceklerdir.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.