Türk Eğitim Sen: Als Beyni, Ak Parti Eğitimi Felç Ediyor

Türk Eğitim Sen: Als Beyni, Ak Parti Eğitimi Felç Ediyor

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, siyasi iktidar tarafından Milli Eğitim’de siyasi bir darbenin yapıldığını söyledi. AK Parti’yi ALS hastalığına benzeten Karabacak, ALS hastalığının beyni, AK Parti’nin ise eğitimi felç...

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, siyasi iktidar tarafından Milli Eğitim’de siyasi bir darbenin yapıldığını söyledi.

AK Parti’yi ALS hastalığına benzeten Karabacak, ALS hastalığının beyni, AK Parti’nin ise eğitimi felç ettiğini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından okul müdürleri ve sendika üyeleri AK Parti'ye meydan okuyarak başlarından aşağı bir kova buzlu su döktü.

Karabacak, Cumhuriyet Meydan'ında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, okul yöneticilerinin değerlendirme sürecinin sona erdiğini, okul müdürlerinin puanlarının açıklandığını söyledi.

Değerlendirmeye etki eden puanların çok önemli olduğunu, bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerinin bulunduğunu öne süren Karabacak, "Açıklanan okul müdürleri değerlendirme puanları tecrübe, başarı ve liyakati hiçe saydı. 4 yılını doldurup değerlendirilmeye alınan 114 eğitim kurumu müdürlerinden 68'ine 75'in altında puan vererek adeta kıyım yapmışlardır. Peki bu 68 okul ve kurum müdürümüzü gerçekten başarısız olduğu için mi elendi? Elbette ki hayır. Elenen hiçbir kurum müdürünün veya okulun başarı ya da başarısızlığına bakmadılar. Bu tetikçilerin, bu emir erlerinin tek ölçüsü vardı. Siyasi ve sendikal yandaşlık. Eğer siyasi iktidardan yana ve malum sarı sendikaya üye iseniz başarılısınız değilseniz başarısızsınız."dedi.

Okul müdürlerinin 20 - 25 yıllık bilgisinin, becerisinin, kıdeminin hiçe sayıldığını ve bu yöneticilerin görevine son verildiğini savunan Karabacak, bu durumun eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacağını belirtti.

Karabacak, "Son günlerin fenomen bir eylemi var. Sinir sistemi hastalığı Amiyotropik Yanal Skleroz'a (ALS) denilen bir hastalık var. Beyni felç eden bir hastalık. Bu hastalığa yakalananların Allah yardımcısı olsun. Ancak bu hastalığa dikkat çekmek ve meydan okumak üzere dünyada milyonlarca kişi hatta birçok ünlü 'Buzlu su eylemi' yapıyor. Bu eylemde fenomen oldu. Biz de diyoruz ki, ALS beyni, Ak Parti de eğitimi felç etti. Hatta ülkeyi felç etti. İşte Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi olarak bu hastalığa dikkat çekmek için buzlu su döküyoruz."diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.