Türk Eğitim-sen, Müdür Kıyımını Siyah Çelenk Koyarak Protesto Etti

Türk Eğitim-sen, Müdür Kıyımını Siyah Çelenk Koyarak Protesto Etti

Samsun’da Türk Eğitim-Sen üyeleri, “Burası cenaze evidir” diyerek görevlerinden alınarak kıyıma uğrayan öğretmenler adına, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı. Merkeze bağlı İlkadım İlçe...

Samsun’da Türk Eğitim-Sen üyeleri, “Burası cenaze evidir” diyerek görevlerinden alınarak kıyıma uğrayan öğretmenler adına, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Merkeze bağlı İlkadım İlçe Kaymakamlığı önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından çıkarılan ve okul müdürlerinin görevden alınmasına neden olan 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ne tepki gösterdi. Bina girişine siyah çelenk koyan grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, değişik sendikalara üye olan okul müdürlerini görevden almak için tehdit ettiği iddiasında bulunarak, hükümete yakın olarak bilinen Eğitim Bir-Sen yöneticilerini, iddialar karşısında kendisini savcılığa şikâyet etmeye davet etti.

Kuruoğlu, "Yandaş sendikaya üye olduğu için İkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna oturan şahısla ilgili Perşembe günü “öğretmene hakaretten aldığı suçlarla ilgili olarak” gerekli yerlere şikâyette bulunacağız. Şu anda o koltukta oturan ve tanımadığı okul müdürleri hakkında sırf kendi sendikasına üye olmadığı için sıfır puan veren o ilçe milli eğitim müdürü, kendi öğretmenler odasından bayan öğretmene hakaret ettiği için 90 gün hapis cezası bin 500 lira görevi kötüye kullanmaktan para cezası alan aynı kişiye, burada yıllarını vermiş, geçmişi takdirlerle dolu okul müdürlerine puan verdirildi. Perşembe günü o mahkeme kararlarını kamuoyu ile ayrıntılı olarak paylaşacağız. Bu suça ortak olan malum sendika bu süreci öyle ahlaksızca kullandı ki tehditler savurmaktan geri kalmadı. Malum sendikanın temsilcileri arkadaşlarımızın makamlarına giderek ‘sendikandan istifa et. Eğitim Bir-Sen’e geç, geçmezsen müdür olamazsın. Biz liste yapıyoruz o listede ol, eğer bize üye olmazsan görev sürenin uzatılmasını engelleriz’ dediler. Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı ve Başkan Yardımcısı için söylüyorum; bu iddiaları biz yapmadık diyorlarsa cumhuriyet savcılığına gitsinler ve ‘bizim hakkımızda iftira attı desinler’ ve benim için suç duyurusunda bulunsunlar. Ben de birçoğu burada olan 100’e yakın tehdit edilmiş müdürle şahitlerle birlikte gideceğiz ve savcılığa ifade vereceğiz.” dedi.

"EV EV GEZECEĞİZ HAKSIZLIKLARI ANLATACAĞIZ"

Malum sendikanın tehditlerine rağmen bu kişilerin adamlıklarını ve şahsiyetlerini koltuk uğruna bırakmadıklarını kaydeden Şube Başkanı Levent Kuruoğlu, “Makam için sendika değiştirenler ise müdür oldular. Çocuklara namuslu, şerefli, adaletli olmayı öğreteceğiz diyenler şahsiyetli bir şekilde durdular. Öte yandan adında ‘Adalet, Kalkınma’ olan bir partinin mensupları ve onun yandaş sendikasındakiler bu insanları kıyıma uğrattılar. Bu mudur dindarlık, sizin Müslümanlık inancınız bu ise Peygamberimizin, halifelerin ve mezhep imamlarının anlattığı Müslümanlık inancı bu değildi. Siz kendiniz gibi bulduğunuz imamlardan fetva alıp da bu işleri yaptıysanız, size öbür dünyadaki haklarımızın hiçbirini helal etmiyoruz. Ama bilin ki bu meseleyi sadece öbür dünyaya bırakmayacağız. Bu dünyada yaptıklarınızın bedelini sormak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Bugün buraya cenaze evine çelenk bırakmaya geldik. Perşembe günü ise buradaki arkadaşlarımızla birlikte savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağız. Okullar açıldığında ise diğer sendikalarla görüşüyoruz iş bırakma eylemi yapacağız. Yeri geldiğinde ise sokak sokak, ev ev, veli veli gezeceğiz ve yapılan bu haksızlıkları anlatacağız. Şu anda hala hangi okul müdürünü nereye atayalım diye il milli eğitim müdürlüğünde liste hazırlıyorlar. Bunları en uzak yerlere dağ başlarına göndermenin planlarını yapıyorlar. Korksunlar, bize itaat etsinler ya da emekli olup gitsinler diyorlar. Sizde utanma, insanlık yok mu? Anladık ki biz Allah’a ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e inanıyoruz ama görünüyor ki sizinle aynı dine inanmıyoruz. Sizde bunlar yok hadi vicdan, insanlık da mı yok? Nereye sürerseniz sürün, ne yaparsanız yapın bizleri yıldıramayacaksınız. Adım adım yaptığınız adaletsizliklerin, haksızlıkların altında ezileceksiniz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.