Türk dünyası Meram'da

Türk dünyası Meram'da

Meram Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Dünyası Bacıbey Festivali başladı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, festivalin Türk dünyasını Meram’da buluşturduğunu söyledi

Konya’nın en büyük mesire alanı olan Dutlu Koruluğu’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında Dutlu Koruluğu’na dev obalar kurulurken, programa birçok yerli ve yabancı turist katılıyor. Türk Dünyası Bacıbey Festivali’nin ilk gününde açılış töreni gerçekleştirilerek yürüyüşle beraber kortej eşliğinde obalar gezildi. Programın devamında Türkmen Kınası Tiyatro oyunu sergilenecekken ünlü sanatçı Arslanbek Sultanbekov sahne aldı. Okçuluk yarışmalarının yer alacağı etkinlikler kapsamında Kılıç Kalkan Ekibi gösterilerini sergiliyor. Ayrıca programda Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan gibi ülkelerden gelen sanatçılar konser verecek. Etkinlikte konferanslar ve gösteriler de yer alıyor.

FARKINDALIK OLUŞTURMAYA DEVAM EDİYORUZ

Festivalin açılışında konuşan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye olarak farkındalık oluşturmaya devam ettiklerini belirterek, “Hızla gelişen şehrimizde halkımızın özellikle yaz dönemlerinde ihtiyaç duyduğu doğal yeşil alanlar, sportif alanlar, aktivite alanlarına yönelik fiziki düzenlemelerimiz, diğer taraftan sosyal ve kültürel ihtiyaçlara yönelik programlar ile farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Bugün burada fiziki çevre düzenlemeleri ve Meram’ın yeşil dokusunu daha da zenginleştiren bir hizmeti sizlerle buluştururken diğer taraftan, gelenekten geleceğe de adımlar atacağımız bir kültür festivaline de ev sahipliği yapmanın haklı sevinci ve heyecanını yaşıyorum” dedi.

GÜZEL İŞLERİ GÜZEL YAPMA GAYRETİNDEYİZ

Dutlu Koruluğu’nun 3yıllık hummalı bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Toru, şunları söyledi: “3 yıllık hummalı bir çalışmanın ürünü olarak, 8 değil, 80 değil 850 bin metrekarelik devasa bir alanda sizler için Konya’da ilk defa koruluk oluşturarak Dutlu Koruluğu’nu hizmetinize sunabilmek için gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden ekiplerimizle seferber olduk. Güzel işleri güzel yapma gayreti, ibadet hükmündedir. Her medeniyet sahip olduğu değerler üzerinden insan, çevre, şehircilik ilişkisi kurmuştur. Hızla gelişen yaşam koşullarında, değişen ihtiyaçlara uyum sağlayarak, tabii dengeyi bozmadan hizmet üretmenin çabasındayız.”

TEK BAŞINA FİZİKİ ÇALIŞMALAR YETERSİZ KALIR

Bir medeniyetin en belirgin özelliğinin bünyesinde yaşattığı tarih, kültür, estetik, milli şuur, sevgi gibi değerlerin olduğunu aktaran Toru, sözlerinin şöyle sürdürdü: “İnsanımızın yücelebilmesi için yaşadığı şehir ve toplumda medeniyetin inkişafı gerekir. Tek başına fiziki çalışmalar yetersiz kalır, şehir ruhsuz kalır. Farklılıklarımız, kültürel zenginliğimiz olup farklı renk ve desenleri yaşatmamız gerekir. Bugün burada doğa, kültür, sanat, spor, uluslararası kaynaşma adına zengin bir programın ev sahibiyiz. Zira kültür, sanat, spor toplumları bir arada tutan ortak değerlerdir. Daha yeşil bir Meram için geleceğe yatırım yaparken, Türk dünyasındaki kültürel öğelerimizin, geleneksel sporlarımızdan okçuluğun icrasını da halkımızla buluşturuyoruz."

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.