Türk Dünyası İnsan Hakları Ödülü Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Verilecek

Türk Dünyası İnsan Hakları Ödülü Kktc Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Verilecek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, İsmail Gaspıralı İnsan Hakları Özel Onuru Ödülü'nü almak için Bartın’a gelecek. Bartın, yurt içinde ve dışında ses getirecek bir etkinliğin altına imza atmaya...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, İsmail Gaspıralı İnsan Hakları Özel Onuru Ödülü'nü almak için Bartın’a gelecek.

Bartın, yurt içinde ve dışında ses getirecek bir etkinliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. Bartın’ın en faal meslek örgütlerinden biri olan Bartın Gazeteciler Cemiyeti'nin uluslararası etkinliği, Kırımlı gazeteci, eğitimci, yayıncı ve politikacı İsmail Gaspıralı adına gerçekleştirilecek.

Bartın Gazeteciler Cemiyeti ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği’nin organizasyonunda UNESCO Türkiye Milli Komisyon’unun logo desteği verdiği ‘İsmail Gaspıralı Çalıştayı ile Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödül Programı’ için hazırlıklar sürüyor. Türk Dünyasının kalbinin Bartın’da atacağı uluslararası etkinlikte 1 Kasım 2014 Cumartesi günü Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Çalıştayın ev sahipliğini Bartın Üniversitesi yapacak. Ödül programının onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na Türk Dünyası İnsan Hakları Ödülü verilecek. Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının insan haklarına dayalı demokratik parlamenter bir sistemle kalkınmasına verdiği önem ve yaptığı katkılar ile Kıbrıs konusunun var olan gerçekler dikkate alınarak kalıcı ve yaşayabilir bir antlaşma ile barışçı bir çözüme kavuşturulması için sergilediği liderlikten ötürü ödüle layık görüldü.

Projenin temelleri Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan’ın 2012 yılının ekim ayında Kırım’ı ziyareti sırasında atıldı. Aynı zamanda Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı da olan Güngör Yavuzaslan, 2 yıl önce yaptığı Kırım gezisi sırasında İsmail Gaspıralı ile ilgili bir çalışma yapmıştı. 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili bilgiler veren Güngör Yavuzaslan, “2014 yılı, UNESCO tarafından İsmail Gaspıralı yılı ilan edilmiştir. Bizler, Bartın Gazeteciler Cemiyetimizin öncülüğünde Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği olarak bir takım proje ve çalışmalar başlattık. İsmail Gaspıralı Gazetecilik ve İnsan Hakları Ödülleri ve Çalıştayı 30 Ekim-1 Kasım 2014 tarihleri arasında Bartın’da gerçekleştirilecektir” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.