Türk bayrağı esrarı üstündeki şekil ne?

Türk bayrağı esrarı üstündeki şekil ne?

Kartal AK Parti binasını basan saldırganlar camdan Türk bayrağı sallandırdı. Türk bayrağının üzerindeki kılıç motifi neyin nesi?

KARTAL AK Parti ilçe binası baskını Çağlayan Adliyesi olayının üzerine gelince büyük endişe yarattı. Silahla içeri giren saldırganlar kısa sürede etkisiz hale getirilirken akıllarda camdan aşağı sarkıttıkları Türk bayrağı kaldı.

AK Parti Kartal İlçe teşkilatı binasına giren silahlı iki kişi binayı işgal ettikten hemen sonra 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kırdı. Bu camdan dışarıya doğru bir Türk bayrağı sarkıtıldı. Bayrağın asılmasıyla birlikte binaya giren saldırganların kimlikleri konusunda kafalar karıştı.

ak-parti-binasi-türk-bayraği-kiliçli.jpg
BAYRAĞIN ÜSTÜNDEKİ NE?
Saldırganların camdan aşağı salladıkları Türk bayrağının üzerindeki bir motif dikkat çekti. İlk anda haç olduğu iddia edildi ancak daha sonra bayrağın üzerindekinin bir 'kılıç' motifi olduğu anlaşıldı. Peki ama Türk bayrağında kılıç motifi ne anlama geliyor.


kartal-akp-binasi-türk-bayraği-1.jpg

Türk bayrağı üzerindeki motif için ilk akla gelen Hazreti Ali'nın kılıcı oldu. Ancak bugüne kadar Türk bayrağı ile Hazreti Ali kılıcı hiç birarada kullanılmadı. Kılıçlı Türk bayrağını asanların meşrebi merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.